După Timișoara, Nordic Film festival revine cu cea de-a patra sa ediție în București, în perioada 23 - 26 noiembrie. Festivalul va fi găzduit de Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia Nr. 77.

În cele patru zile de festival, iubitorii cinematografiei nordice pot urmări 14 pelicule de lungmetraj, care prezintă diversitatea și aspecte inedite din spațiul nordic, în viziunile artistice ale cineaștilor din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. 

„Selecția de anul acesta este poate cea mai bună de până acum. Avem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil, ce acoperă o multitudine de genuri. Fie că optați pentru romance (Girl picture) sau pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), pentru un film horror (Lamb) sau istoric (Amundsen), pentru o biografie (Sonja: The White Swan), un film pentru copii (Supermarsu 2) sau un documentar (Maija Isola), veți intra într-un spațiu cinematografic atipic și captivant”, a declarat Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

Vă invităm de joi până duminică la următorul program:

  • Joi – Opening Night
  • Vineri – Thriller Night
  • Sâmbătă – Kids Morning & Drama Evening
  • Duminică – Kids Morning & Girl Power Evening

Filmele sunt subtitrate în limba română și în limba engleză.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la București, Ambasadei Republicii Finlanda la București, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

Prima ediție a #NordicFF a avut loc în 2018 la București, fiind urmată de alte două ediții la București (2020, 2022) și două ediții retrospective la Sibiu și Chișinău (2019).

În luna septembrie a acestui an, Nordic Film Festival a fost găzduit pentru prima dată în Timișoara.

Biletele vor fi disponibile în curând online și la casieria Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia Nr. 77.

Programul festivalului și informații: Facebook, Instagram și TikTok.

FLYER NFF BUCURESTI

nordic film festival 2 Bucuresti


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.