Gala de deschidere a editiei din 2017 a Festivalului International de Film de la Bucuresti se bucura de prezenta celebrei actrite britanice Vanessa Redgrave.

Vanessa Redgrave vine la BIFF 2017 in dubla calitate: rol principal in filmul ce deschide Festivalul si regizoare de film documentar. 

Gala de deschidere a BIFF 2017 are loc miercuri, 28 iunie 2017, la Institutul Francez din Bucuresti, la sala Elvire Popesco, iar prezenta actritei este posibila prin amabilitatea Fundatiei CHARTA si Pink Stripe Group Romania.

In cadrul Festivalului, Vanessa Redgrave este prezenta in doua ipostaze: detine rolul principal in filmul de deschidere a Festivalului, The Secret Scripture, regizat de irlandezul Jim Sheridan

De asemenea, pentru prima data in calitate de regizor, Vanessa Redgrave va prezenta filmul The Sea Sorrow, un documentar britanic produs in 2017 chiar de fiul sau, Carlo Nero.

In The Secret Scripture Vanessa Redgrave si Rooney Mara interpreteaza versiunea in varsta si cea tanara a lui Roseanne McNulty, o femeie frumoasa si vibranta in tinerete, care isi petrece cea mai mare parte a vietii inchisa intr-un spital de boli mintale din Irlanda rurala.

The Sea Sorrow, documentarul britanic regizat de Vanessa Redgrave marcheaza debutul regizoral al celebrei actrite britanice. O meditatie extrem de personala si dinamica asupra crizei globale a emigrantilor prin ochii si vocile militantilor si ale copiilor, filmul amesteca trecutul cu prezentul, stilul de documentar cu drama, atragand atentia asupra importantei drepturilor omului.

Vanessa Redgrave a primit de-a lungul carierei numeroase distinctii precum Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar, Premiul Globul de Aur pentru cea mai buna actrita (drama), Premiul Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar (TV) si numirea in ansamblul de teatru "Royal Shakespeare Company".

Programul complet de proiectii si evenimente este disponibil pe site-ul Festivalului, biff2017.ro

Facebook: https://www.facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival/.

Identitatea vizuala de anul acesta este realizata de Pink Stripe Group, Chainsaw Europe si The Brewery. 

“Pornind de la numarul acestei editii - a 13-a, am combinat look-ul minimalist al posterelor de cinema cu elemente de design romanesc si cu o tusa de superstitie, valabila nu numai in Bucuresti”, au declarat cei care semneaza conceptul si realizarea posterului.

Incepand din acest an, directorul creativ al festivalului este Dan Draghicescu.

BIFF 2017 este sustinut de Primaria Capitalei prin ARCUB, de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, de Centrul National al Cinematografiei (CNC), de Institutul Cultural Roman si Dacin Sara.

Organizat de Fundatia CHARTA, BIFF 2017 are loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea la Bucuresti, al Ambasadei Frantei, al Institutului Francez, al Institutului Italian de Cultura si al Muzeului Taranului Roman, sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale, Principele Radu al Romaniei.


Din aceeasi categorie...

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, Comic Con România deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții vineri, 19 aprilie.

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.