De vineri, 11 octombrie 2019, vizionarul regizor Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon; Hulk; Brokeback Mountain; Life of Pi, Billy Lynn's Long Halftime Walk) ne aduce în noul format 3D HFR cel mai nou film al său, Gemini Man.

Cum în 2009 James Cameron a reușit să revoluționeze 3D-ul cu filmul său Avatar, acum e posibil ca Ang Lee să revoluționeze 3D-ul cu acest gen de filmare 120 de cadre pe secundă (dar asta rămâne de văzut).

Un om vede 30 cadre pe secundă. Acasă, noi vizionăm filmele cu 24 de cadre pe secunde. Ce este totusi, 3D HFR (High Frame Rate)?!

Acesta este un format digital revoluționar cu o succesiune de 60 de cadre pe secundă, mai mult decât dublu față de succesiunea tradițională a cadrelor pe secundă a filmelor, ceea ce oferă spectatorului o experiență amplificată de imersie totală în formatul 3D. Cu 60 de imagini 3D proiectate pe secundă, derivate dintr-un master impecabil de 120 de cadre pe secunda, redă imaginile mai aproape de ochiul uman decât a fost posibil vreodată, aducând privitorul chiar în mijlocul acțiunii.

Mai multe imagini înseamnă mai multă profunzime, permițând spectatorului să vadă și să perceapă mult mai multe detalii într-un cadru. Teoretic spectatorul ar trebui să se simtă purtat în mijlocul acțiunii. Ang Lee vorbește chiar de o „nouă eră în cinematografie”, datorată acestor inovații în modul de capturare și de redare a imaginii.

Gemini Man e primul film care va rula în acest format în unele cinematografe din România. In Gemini Man / Gemini: Conspiratia Henry Brogan (Will Smith) este un asasin de elită care devine brusc la rândul lui ținta unui agent operativ tânăr și cu abilități speciale (Will Smith), care îi permit să fie mereu cu un pas înaintea lui Henry.

În ce orașe și în ce cinematografe va rula Gemini Man in format 3D HFR? Iata lista mai jos:

Alba Iulia (Cinema Colours 3D)

Alexandria (Happy Cinema, Cinema Alexandria)

Bistriţa (Cinema Dacia)

Borşa (Cinema Borşa)

Botoșani (Cine Globe)

Brașov (Cinema One)

Brăila (Cinema City)

București (Grand Cinema Băneasa, Cineplexx Titan, Cinema City Cotroceni AFI, Cinema City Mega Mall, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Park Lake, Happy Cinema)

Buzău (Happy Cinema)

Caransebeş (Cinema Luna)

Cluj Napoca (Cinema City Iulius mall)

Constanța (Cinema Jean Constantin, Cinema City Maritimo, Cinema City Park)

Craiova (Inspire Cinema Mercur, Inspire Cinema VIP Electorputere)

Deva (Cinema City)

Dorohoi (Cinema Melodia)

Drobeta Turnu Severin (Cinema City)

Focşani (Happy Cinema)

Galați (Cinema Ioan Manole, Cinema City)

Hunedoara (Cinema Flacăra)

Petroşani (Cinema Victoria)

Ploiești (Cinema City)

Râmnicu Vâlcea (Cinema City)

Reşiţa (Cinema Dacia)

Satu Mare (Cineplexx)

Sibiu (Cinema Ion Besoiu)

Suceava (Cinema City)

Târgovişte (Line Cinema)

Timișoara (Cinema City Shopping City)

Topliţa (Cinema Călimani)


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.