A treia ediție a competiției de scurt metraj românesc de ficțiune din cadrul ESTE Film Festival va avea loc la Sibiu în perioada 25-29 mai 2022. 

Se pot înscrie cineaști profesioniști, dar și studenți sau amatori, iar premiul acordat câștigătorului e în valoare de 2.000 de euro. Data limită a înscrierilor este 28 februarie, 2022. Scurtmetrajele înscrise în competiție trebuie să aibă o durată de maxim 30 de minute și să fie produse în perioada 2021-2022.

Mai multe detalii puteți citi în regulamentul de pe pagina festivalului: http://www.estefilm.ro/.

Filmele pot fi înscrise aici: estefilm.ro/inscriere-competitie.

Selecția filmelor va fi realizată de jurnalistul și criticul de film Iulia Blaga. Mai multe informații legate de competiție puteți obține la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Despre ESTE Film Festival

ESTE Film Festival se află la cea de-a 6-a ediție anul acesta si propune șase secțiuni:

Best of Europe: Secțiunea cuprinde cele mai premiate filme lansate în ultimul an în Europa.

Film Românesc: Susținem promovarea filmului românesc în contextul unui festival european, ca parte din acest spațiu cultural spre care trebuie să ne deschidem și care ne cuprinde.

Experiențe: Am propus publicului sibian vizionarea de filme în moduri și spații neconvenționale. Am pus la dispoziția cinefililor experiențe creative și perspective noi asupra filmului european.

In Frame: Secțiunea aduce în prim-plan un regizor, un actor, o temă, o țară sau un gen cinematografic, printr-o serie de filme.

CinExplorez: Explorăm filme europene dedicate copiilor și adolescenților. Pătrundem împreună în lumi noi, luăm parte la aventuri de tot felul și ne lăsăm surprinși de eroi neașteptați.

Competiția: este secțiunea dedicată scurtmetrajelor românești de ficțiune. La ediția din 2020, 10 filme au concurat pentru trofeul ESTE Film Festival, iar juriul format din Sarra Tsorakidis, regizor câștigător al competiției precedente, Cătălin Olaru, critic de film și Monica Felea, distribuitor de film – a desemnat scurt metrajul AFGANISTANII, în regia lui Adrian Silișteanu, ca fiind câștigător.


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.