Sâmbătă, 10 decembrie 2022, de la ora 13:00, la standul editurii Bookzone de la Târgul de Carte Gaudeamus, îndrăgitul actor Florin Piersic a lansat cartea Viaţa este o poveste…

Sute de persoane au fost prezente la eveniment: cititori, fani, dar şi prieteni ai marelui actor precum Dan Negru (care a şi moderat evenimentul), Medeea Marinescu, Stela Enache, Ioana Bogdan sau Iuliana Marciuc. La aveniment a participat şi soţia actorului, Anna Piersic.

La eveniment a fost prezentat şi un filmuleţ în care oameni dragi lui Florin Piersic i-au transmis mesaje de bucurie cu ocazia lansării: Medeea Marinescu, Maia Morgenstern, Răzvan Theodorescu, Rodica Mandache, Cezara Dafinescu, George Ivaşcu, Pavel Bartoş Dan Negru şi Oana Pellea.

Cuvântul cheie care definește acest volum, extrem de valoros de altfel, este emoția. Autorul și-a dorit foarte mult ca fiecare gând, amintire sau lecție pe care o întipărește pe hârtie să provoace emoții.

Să facă cititorul să simtă, să-l doară, să-și plângă sufletul, dar să-l și amuze, să râdă de intemperiile vieții. În altă ordine de idei, cartea este scrisă într-un balans continuu între plânsete și râsete, pentru că așa-i și-n viața de actor, cât și de spectator.

“N-am scris o carte, am povestit. Eu nu scriu şi mă gândesc… ce să scriu… Scriu ce îmi vine! Aşa cum vorbesc eu acum cu dumneavoastră! Eu nu am scris o carte, am transcris pe hârtie vorbele mele, ce mi-a venit. N-am stat să corectez… aici poate ar fi trebuit să scriu aşa şi aşa… am scris ce mi-a venit, aşa am scris! Cât a intrat în carte, foarte bine… cât nu… altă dată, în altă viaţă! Oricum sunt fericit, sunt bucuros că mă iubesc oamenii, dar mi-ar fi plăcut să trăiască părinţii mei să citească ce am scris. Şi mi-ar plăcea ca cei care citesc cartea să-mi spună dacă le-a plăcut sau a fost aşa-şi-aşa…” a declarat Florin Piersic presei prezente la eveniment.

Evenimentul a continuat cu o sesiune lungă de autografe oferite celor prezenţi.

“Cel mai tare lucru din toata cartea e ca într-o dimineaţă trebuia să scriu finalul. Şi am scris la final… Sfârsit fără sfârşit. O să vedeţi în carte ce am scris, acela e capitolul final.” a mai dezvăluit Florin Piersic.

Viața este o poveste…, spune Florin Piersic. Iar el își spune povestea, din adâncul sufletului și cu magia cuvântului de această dată, nu prin jocuri actoricești. O spune real și sincer, acum, cât e în viață și pe marile scene.

“Vă mulţumesc mult pentru prezenţă, şi dacă am greşit cu ceva, îmi pare bine!” a încheiat Florin Piersic în stilul-i caracteristic.

Cartea poate fi comandată pe site-ul Editurii Bookzone aici.

lansare florin piersic 1

lansare florin piersic 2

lansare florin piersic 4

florin piersic carte


Din aceeasi categorie...

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, Comic Con România deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții vineri, 19 aprilie.

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.