Sâmbătă, 10 decembrie 2022, de la ora 13:00, la standul editurii Bookzone de la Târgul de Carte Gaudeamus, îndrăgitul actor Florin Piersic a lansat cartea Viaţa este o poveste…

Sute de persoane au fost prezente la eveniment: cititori, fani, dar şi prieteni ai marelui actor precum Dan Negru (care a şi moderat evenimentul), Medeea Marinescu, Stela Enache, Ioana Bogdan sau Iuliana Marciuc. La aveniment a participat şi soţia actorului, Anna Piersic.

La eveniment a fost prezentat şi un filmuleţ în care oameni dragi lui Florin Piersic i-au transmis mesaje de bucurie cu ocazia lansării: Medeea Marinescu, Maia Morgenstern, Răzvan Theodorescu, Rodica Mandache, Cezara Dafinescu, George Ivaşcu, Pavel Bartoş Dan Negru şi Oana Pellea.

Cuvântul cheie care definește acest volum, extrem de valoros de altfel, este emoția. Autorul și-a dorit foarte mult ca fiecare gând, amintire sau lecție pe care o întipărește pe hârtie să provoace emoții.

Să facă cititorul să simtă, să-l doară, să-și plângă sufletul, dar să-l și amuze, să râdă de intemperiile vieții. În altă ordine de idei, cartea este scrisă într-un balans continuu între plânsete și râsete, pentru că așa-i și-n viața de actor, cât și de spectator.

“N-am scris o carte, am povestit. Eu nu scriu şi mă gândesc… ce să scriu… Scriu ce îmi vine! Aşa cum vorbesc eu acum cu dumneavoastră! Eu nu am scris o carte, am transcris pe hârtie vorbele mele, ce mi-a venit. N-am stat să corectez… aici poate ar fi trebuit să scriu aşa şi aşa… am scris ce mi-a venit, aşa am scris! Cât a intrat în carte, foarte bine… cât nu… altă dată, în altă viaţă! Oricum sunt fericit, sunt bucuros că mă iubesc oamenii, dar mi-ar fi plăcut să trăiască părinţii mei să citească ce am scris. Şi mi-ar plăcea ca cei care citesc cartea să-mi spună dacă le-a plăcut sau a fost aşa-şi-aşa…” a declarat Florin Piersic presei prezente la eveniment.

Evenimentul a continuat cu o sesiune lungă de autografe oferite celor prezenţi.

“Cel mai tare lucru din toata cartea e ca într-o dimineaţă trebuia să scriu finalul. Şi am scris la final… Sfârsit fără sfârşit. O să vedeţi în carte ce am scris, acela e capitolul final.” a mai dezvăluit Florin Piersic.

Viața este o poveste…, spune Florin Piersic. Iar el își spune povestea, din adâncul sufletului și cu magia cuvântului de această dată, nu prin jocuri actoricești. O spune real și sincer, acum, cât e în viață și pe marile scene.

“Vă mulţumesc mult pentru prezenţă, şi dacă am greşit cu ceva, îmi pare bine!” a încheiat Florin Piersic în stilul-i caracteristic.

Cartea poate fi comandată pe site-ul Editurii Bookzone aici.

lansare florin piersic 1

lansare florin piersic 2

lansare florin piersic 4

florin piersic carte


Din aceeasi categorie...

Zilele Filmului German 2023 - în martie la București și Timișoara!

Zilele Filmului German 2023 - în martie la București și Timișoara!

După o perioadă de pauză datorată evenimentelor prin care am trecut în ultimii ani, Zilele Filmului German se întorc la București între 2-5 martie și vor aduce publicului cele mai noi producții germane ce vor fi găzduite de Cinema Elvire P...

Premiile Oscar 2023: Nominalizările celei de-a 95-a ediții

Premiile Oscar 2023: Nominalizările celei de-a 95-a ediții

Au fost anunţate nominalizările pentru cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar 2023.

Zilele Filmului Chinezesc 2023 la Happy Cinema şi Cinema City

Zilele Filmului Chinezesc 2023 la Happy Cinema şi Cinema City

Happy Cinema şi Cinema City organizează în parteneriat cu China Lion Zilele Filmului Chinezesc în România.