Invitata noastra din aceasta saptamana este una dintre cele mai indragite actrite de teatru si film din Romania: Natasa Raab.

Natasa Raab a jucat in numeroase piese de teatru de succes precum Varul Shakespeare, Unchiul Vanea, Hamlet de W. Shakespeare, Romeo si Julieta, Ferma animalelor de George Orwell, ...Escu de T. Musatescu, Omul cu martoaga de Gheorghe Ciprian, si multe altele. 

In 1990 a fost distinsa cu premiul UNITER.

A prezentat Festivalul National „Maria Tanase”, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chisinau, evenimente culturale, emisiuni de radio si televiziune si a jucati in spoturi publicitare. 

Printre filmele in care o puteti vedea se numara: Adela (r. Mircea Veroiu), Acordati circumstante atenuante? (r. Lucian Bratu), Exista joi? (r. Adrian Petringenaru), Somnul insulei (r. Mircea Veroiu), Amen. (r. Costa Gavras), Pacala se intoarce (r. Geo Saizescu), Pozitia Copilului (r. Calin Peter Netzer).

In 2011 a fost nominalizata la Premiul Gopo pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru filmul Din dragoste cu cele mai bune intentii (r. Adrian Sitaru).

Fanii serialelor o recunosc din: Lumini si umbre, La Urgenta, Inima de tigan si Regina.

Iata mai jos recomandarile cinefane scrise special pentru voi de Natasa Raab.

"Va multumesc pentru invitatie. E greu sa aleg un film anume, sunt o cinefila inraita si sunt multe filme care intr-un fel sau altul au avut un impact asupra mea sau asupra gustului pentru filmul de arta, al unei generatii.

As recomanda filmele lui Antonioni (Desertul Rosu, Aventura)! O lume trasnita (r. Stanley Kramer). Dar filme pe care le-as vedea la orice ora din zi si din noapte sunt celebrele muzicale Sunetul muzicii, Sapte mirese pentru sapte frati si Unora le place Jazzul!

Din filmele romanesti: Reconstituirea, Inghititorul de sabii, si toate filmele lui Gopo - animate sau lung-metrajele!

Serialul Lumini si umbre!!! (in acesta am jucat si eu). E greu sa vorbesc despre ce efect au avut asupra mea sau a carierei mele. Unele mi-au deschis mintea asupra psihologiei unor personaje, altele m-au invatat cite ceva despre limbajul celei de-a 7 Arte, iar unele mi-au placut pur si simplu! 

Oricum m-au invatat sa fug de facil si ca se poate face film asa zis comercial de categoria A!

Cu aleasa consideratie,

Natasa Raab.                     

P.S. Si n-as uita pentru nimic in lume filmele lui Nikita Mihalkov (Gara pentru doi de exemplu) sau Konchalovskiy".