Invitatul nostru din aceasta saptamana este regizorul de film (scurt metraj), videoclipuri si realizator TV Valentin Partenie.

Valentin a lucrat in televiziune intre 1995 si 2007 – ca producator de promouri si regizor de emisiuni (ProMotor, Fotbal la Max, Robingo, etc).

Din 2007 este fondatorul si producatorul Festivalului International de Film Kinofest

Ultimul proiect este siteul www.istoriafilmuluiromanesc.ro, lansat in varianta beta in 2014.

Iata mai jos recomandarea lui pentru voi!

"Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Multumesc pentru invitatia de a recomanda un film pentru cititorii site-ului cinefan.ro. Ma simt onorat sa propun un film, dar este si foarte dificil. Sunt multe filme mari care mi-au placut, care te lasa “mut” de admiratie sau de placere. Pot spune despre mine ca “mananc  pe paine” filme si cam tot ce misca in domeniul acesta. 

Astazi, dupa mii de filme vazute, judec un film cu alti ochi si fara patima decat acum 15 ani. 

Recomand un film din anul 1998 probabil classic in genul lui. Filmul se numeste Lock, Stock and Two Smoking Barrels, este scris si regizat de Guy Ritchie.

L-am vazut in prin 1998, cred ca tocmai terminam faculatea... Era intr-o zi geroasa, si fiind luni, aveam intrare gratuita la Cinema Studio. Am mers la acest film, fara prea mari asteptari, pe-atunci vedeam tot ce puteam. Dar filmul mi-a ramas in cap mult timp dupa aceea… de fapt, mi-a ramas in cap pana astazi. L-am revazut de cateva ori si mereu am descoperit altceva.

Povestea filmului, pe scurt: patru tineri se trezesc datori vanduti dupa o partida de pocher şi trebuie sa gaseasca rapid banii necesari, sau o solutie pentru a scapa de datorii. 

Filmul prezinta situatii absurde si comice, personaje magistrale, toate impachetate intr- un montaj extrordinar. Si livrate publicului ca o “prajitura iute”. 

La acest magistral film ar mai fi de mentionat si coloana sonora care aduna piese si nume grele: James Brown, Dusty Springfield, Iggy Pop, Robbie Williams, The Castaways, Pete Wingfield…"