În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde îl au ca invitat pe actorul, regizorul, scenaristul şi producătorul Tudor Giurgiu.

Regizorul Marian Crișan vine din Salonta și se întoarce acolo, aproape mereu, prin filmele sale. Cu tot cu Palme d'Or-ul câștigat la Cannes, în 2008, pentru Megatron.

A debutat cu scurt metraje și videoclipuri muzicale pentru cele mai în vogă trupe ale anilor '90-2000 și, treptat și firesc, a ajuns la filme de lung metraj. Ba chiar a regizat pentru HBO Europe serialul Valea Mută (2016), una dintre cele mai "ca afară" mini-serii produse în România.

Invitat la CineFAN.podcast, Marian Crișan și-a amintit de zorii și apusul piraților din Harghita, dar și cum a evoluat în cariera cinematografică, până la recentul Warboy.

Warboy spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

Warboy este cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Marian Crișan ce este cunoscut publicului pentru Morgen, Rocker, Orizont sau Berliner, dar și pentru miniseria produsă de HBO România - Valea Mută.

Din distribuția filmului fac parte Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet, Dan Chiorean, Sergiu Voloc.

Scenariul este semnat de Marian Crișan, directorul de imagine al filmului este Adrian Pădurețu, scenografia îi aparține Simonei Pădurețu, costumele Danei Păpăruz, iar montajul lui Tudor Pojoni. Muzica originală este compusă de Alin Zăbrăuțeanu și Călin Torsan.