In aceasta saptamana avem trei propuneri cinematografice din partea distribuitorilor: comedia Spy, parodia Superfast! si drama Phoenix.

Spy / Spioana este cel mai nou film regizat de Paul Feig (la a treia colaborare cu Melissa dupa Bridesmaids si The Heat, urmand sa faca impreuna si viitorul Ghostbusters).

Comedia are in centru o analista CIA, Susan Cooper (Melissa McCarthy), care, dupa ce un coleg dispare in misiune, se ofera sa participe la o operatiune sub acoperire destinata sa descopere ce s-a intamplat cu acesta. 

Spy abunda in momente memorabile in care rasul devine un numitor comun in sala de cinema, si ma bucur sa constat ca chiar si la a doua vizionare am reusit sa ma distrez la fel de bine.

Trebuie sa recunosc ca nu am fost si nu sunt un mare fan Melissa McCarthy. Nu mi-a placut deloc in Bridesmaids si am “suportat-o” in The Heat datorita Sandrei Bullock. In acest film, ea merge pe acelasi stil ca si pana acum. Nu am avut mari surprize, dar apeciez capacitatea ei de a improviza (se vede si se simte in majoritatea secventelor) - acesta fiind un lucru bun si un mare plus al filmului.

Una peste alta, alaturi de Jude Law, Jason Statham si Rose Byrne devine o parte intergranta si amuzanta a comediei care cu siguranta va ajunge hit-ul (ca sa nu spun Heat-ul) verii la cinema… pentru ca alte comedii originale nu prea vom avea in urmatoarele 2 luni… (am sa merg pe ideea ca este o comedie originala, desi s-a dorit de la inceput o versiune comica si feminina a lui James Bond).

Aceasta este a treia comedie in care joaca Jason Statham (dupe cele doua ale lui Guy RitchieSnatch si Lock, Stock and Two Smoking Barrels) si pot spune ca il prinde nemaipomenit aceasta postura. Impresarul lui ar trebui sa-i gaseasca mai multe comedii pentru ca “il prind” de minune!. 

50 Cent isi face si el o aparitie surpriza in film in cateva momente comice reusite.

Nu ma satur de doua secvente absolute de neuitat: Jason Statham alergand in papuci (priceless) si “stranutul buclucas” de la inceputul filmului (spoilerit din pacate in trailer…).

Spy este un film amuzant si plin de buna dispozitie. Un subiect haios, tratat cu multa ingeniozitate de Paul Feig.

Cheia filmului sta in dialoguri care sunt scrise cu mult umor si ingeniozitate (pe langa multele improvizatii ale Melissei care dau foarte bine).

A doua premiera a saptamanii este parodia Superfurios si superiute / Superfast!

Regizorii-catastrofa ai parodiilor Date Movie, Epic Movie, Meet the Spartans si Vampire Suck revin de aceasta data cu o parodie la indragita serie de filme Fast and Furious / Furios si iute

Ca de fiecare data iese un film la care cu greu rezisti pana la final, avand de multe ori senzatia ca regizorii Aaron Seltzer si Jason Friedberg ori isi considera spectatorii fraieri care pot inghiti orice tampenie le scorneste prin minte lor, ori ei au probleme mari la “tartacuta” si nu isi dau seama ca devin din ce in ce mai penibili cu fiecare film pe care il fac. 

Dar asa-zisii regizori nu se lasa… in acest an mai scot o parodie… de aceasta data la seria Taken. Doamne ajuta sa fie ultima!

In fine, cea de-a treia premiera a saptamanii este drama Phoenix, regizata de Christian Petzold.

In Phoenix, o vom urmari pe Nina Hoss intr-un rol absolut cutremurator si cuceritor. Personajul ei, Nina, este o femeie puternica care lupta cu orice pret pentru a afla adevarul despre sotul ei. Prinsa intr-un labirint al identitatilor multiple, ea traieste o poveste intriganta de dragoste pe ritmuri de jazz.

Nina Hoss este una dintre cele mai cunoscute actrite din Germania, care prin talentul ei a reusit sa incante publicul de pretutindeni. Am intalnit-o acum 2 ani la Berlinale si pot spune ca este una dintre actritele de valoare ale momentului in Germania, si un om foarte cald si linistit.

Nina Hoss este prin acest film la a sasea colaborare cu regizorul Christian Petzold (printre ele remarcandu-se Barbara, Yella si Wolfsburg).