In aceasta saptamana avem 3 premiere cinematografice: mult asteptata animatie de la Pixar Inside Out, SF-ul Ex Machina si horror-ul Insidious: Chapter 3.

Dupa ce anul trecut nu am avut nici un film de animatie de la Pixar, in acest an vom avea 2. Primul are premiera in acest week-end (Inside Out / Intors pe dos) iar cel de-al doilea abia in noiembrie (The Good Dinosaur).

Noua animatie de la Pixar isi face asadar aparitia pe marile ecrane. Premiza ei este foarte interesanta - la fel ca majoritatea proiectelor venite de la celebrul studio de animatie: povestea este spusa din perspectiva emotiilor din capul unei tinere.

Astfel, Furia, Frica, Dezgustul, Tristetea si Bucuria sunt personajele principale ale filmului Inside Out, lor dandu-le viata (in varianta originala) actorii: Lewis Black, Bill Hader, Mindy Kaling, Phyllis Smith si Amy Poehler.

Filmul are de fapt ca tema principala maturizarea unei fete si importanta amintirilor in viata noastra. Legaturile de familie, prieteniile sau chiar lucrurile triste fac parte din viata noastra, modelandu-ne personalitatea. Pixar reuseste din nou sa aduca pe marile ecrane o idee inedita intr-un film de exceptie care cred ca va ajunge la inimile spectatorilor adulti intr-o mai mare masura decat la copii.

Chiar daca dupa parerea mea acest nou film al Pixar-ului nu se ridica la nivelul celorlalte animatii legendare ale studioului (Toy Story, A Bug’s Life, Monsters, Inc., Wall-E, Finding Nemo, The Incredibles, Up, Ratatouille, Cars), el va bucura deopotriva pe cei mici si cei mari cu o animatie de calitate, personaje foarte simpatice si o abordare inedita a unui subiect care poate parea destul de complicat la prima vedere.

Forum Film aduce Inside Out pe marile ecrane din Romania in ambele variante: 3D Dublat si 3D Subtitrat.

In varianta in limba romana ii vom auzi pe: Sabrina Iaschevici (Bucurie), Mircea Gheorghiu (Frica), Valentin Teodosiu (Furia), Diana Cavallioti (Dezgust), Rodica Ionescu (Tristete) si Wilmark (Latino Lover).

Ca de obicei, inaintea filmului vom urmari si un scurt metraj nou-nout: Lava. O poveste “vulcanica” emotionanta care ne demonstreaza inca o data (daca mai era nevoie) ca Pixar reuseste un lucru ce poate parea imposibil la prima vedere: sa dea viata absolut oricarui lucru!

Ex Machina este cea de-a doua premiera a saptamanii. Chiar daca filmul ajunge destul de tarziu in Romania (premiera in SUA a avut loc pe 24 aprilie) este un lucru bun ca totusi a fost adus pe marile ecrane.

In Ex Machina, un tanar programator - Caleb (Domhnall Gleeson), castiga o loterie in cadrul companiei sale prin care obtine dreptul de a vizita complexul de cercetare al sefului sau Nathan (Oscar Isaac).

Totusi motivul din spatele vizitei este altul. Caleb afla ca seful sau a construit prima inteligenta artificiala de sine statatoare din lume numita Ava (Alicia Vikander), si ca el se afla acolo pentru a-i aplica acesteia testul Turing.

Pelicula reprezinta debutul regizoral al lui Alex Garland, scenaristul unor succese precum 28 Days Later, Sunshine si Dredd.

Ex Machina este un SF de calitate. Bine scris, excelent realizat si minunat interpretat de cei 3 actori care duc intreg filmul pe umeri. 

Mai multe despre film puteti citi in review-ul de pe site-ul nostru.

In sfarsit, ultima premiera a saptamanii este horror-ul Insidious: Capitolul 3 / Insidious: Chapter 3.

Leigh Whannell, scenaristul si regizorul noului film, alege sa o readuca in poveste pe Elise Rainier, mediumul interpretat de Lin Shaye

Cel mai intunecat dintre capitolele Insidious o are in centru pe adolescenta Quinn Brenner care simte ca mama ei, decedata, vrea sa intre in legatura cu ea. 

Pentru Insidious: Chapter 3, producatorii au creat o lume dinafara cotidianului, mai inspaimantatoare decat orice cosmar, ce paraseste visul si incepe sa se insinueze in viata reala.

Daca numele lui Leigh Whannell vi se pare cunoscut, va aduc aminte ca de el se leaga numeroase horror-uri ale ultimilor ani: Saw, Death Sentence, Dying Breed, Insidious – la toate acestea fiind scenarist.

Cu Insidious: Chapter 3, Leigh Whannell isi face debutul regizoral.