CineFan.ro, cu sprijinul HBO Max, vă prezintă un interviu exclusiv cu actriţa Milly Alcock din serialul de mare succes Casa Dragonului / House of The Dragon.

În SUA, premiera serialului Casa Dragonului / House of The Dragon a atras 10 milioane de spectatori pe canalul HBO și pe platforma de streaming HBO Max, devenind astfel serialul cu cea mai mare audiență din istoria HBO.

Bazat pe volumul Fire & Blood / Foc și sânge, semnat de George R.R. Martin, serialul în 10 părți (ce sunt difuzate săptămânal, câte un episod în fiecare luni), spune povestea Casei Targaryen, cu 200 de ani înainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor / Game of Thrones.

Serialul îi are în distribuție pe Paddy Considine, Matt Smith, Milly Alcock, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel și Rhys Ifans.

La 21 de ani, în plină pandemie, tânăra actriță australiană Milly Alcock s-a trezit singură, în celălalt capăt al lumii, având parte de o experiență memorabilă: să facă parte din distribuția Casa Dragonului / House of the Dragon, mult așteptatul prequel al serialului Urzeala tronurilor / Game of Thrones.

Milly este tânăra prințesă Rhaenyra Targaryen, primul născut la Regelui, călăreață de dragoni, al cărei singur „defect” este acela că nu s-a născut băiat, și povestește într-un interviu publicat de CineFan în exclusivitate pentru România, cu sprijinul HBO Max, despre experiența ei pe platourile de filmare de la cea mai aşteptată producţie a anului.

paddy considine milly alcock

Paddy Considine și Milly Alcock.

Ce rol interpretezi în House of the Dragon?

Milly Alcock: Versiunea tânără a personajului Rhaenyra Targaryen. Este fiica regelui Viserys (Paddy Considine) și singurul copil al acestuia, un fapt care adaugă tensiune. Este aruncată într-o situație despre care credea că nu este posibilă și atunci trebuie să-și facă loc printre cei din jur și părerile lor.  

Ce fel de persoană este Rhaenyra?

Una care ia decizii cu încredere. Știe ce vrea – dar nu prea știe cum să obțină ce vrea. De la naștere este membru al familiei regale, cu un statut privilegiat, așa că are posibilitatea de a nu se conforma. Înseamnă că i se permite să-și exprime părerile răspicat și să nu joace mereu conform regulilor. De aceea o iubim, dar tot de aceea o și urâm.

house of the dragon key art

Ce îi stă în cale?

Umm, bărbații? Bărbații îi stau în cale. Pentru că, practic, toată traiectoria vieții ei este dictată de bărbați. Și de obicei decisă în beneficiul bărbaților. Pentru că este femeie, ei o ignoră, îi resping ideile și uită de ea constant. Deci ea trebuie să lupte singură pentru ce-și dorește.

Cum ai ajuns să primești rolul?

Totul a părut ca un mare noroc. Pentru că procesul a constat practic în două înregistrări pe care le-am făcut singură în Australia, pentru un „proiect HBO misterios”, în timpul pandemiei. Și apoi, după vreo două săptămâni, am primit un apel telefonic și viața mi s-a schimbat.

milly alcock 2

Și părul ți s-a schimbat. Bănuiesc că pe ecran porți o perucă Targaryen.

Da. Să-mi decolorez părul constant l-ar fi distrus – cu toții am fi avut chelie până la final. Dar avem o echipă fenomenală de hair și makeup, pentru că majoritatea distribuției avea nevoie de meșe de păr, bărbi sau cozi împletite, dar totul arată minunat așa că vreau să-i felicit pe Roz și Kevin (Culora și Alexander, designerii aspectelor legate de păr din serial), care au fost practic zeii părului.

Țin minte cum am probat peruca pentru prima oară și m-am gândit: „Iat-o. E reală. Chiar se întâmplă”. Apoi o dădeam jos cu grijă în fiecare zi după muncă și mă uitam în oglindă și eram puțin dezamăgită să mă uit la mine!

Cum ți s-a schimbat viața?

Locuiesc în Sydney și eram într-o perioadă strictă de carantină, din cauza pandemiei globale. Și apoi am sărit într-un avion și m-am mutat la Londra. Stăteam în Primrose Hill, într-o zonă elegantă și era prima oară când locuiam pe cont propriu. Am învățat foarte multe. A fost dificil. Dar și satisfăcător.

Și m-am simțit atât de norocoasă să am o distribuție, o echipă și niște creatori atât de minunați în jurul meu. Erau conștienți de faptul că eram o persoană de 21 de ani care era singură într-o pandemie globală, în cealaltă parte a lumii, și lucram la ceva care părea absolut dincolo de experiența mea.

Cu cine din distribuție ai creat legături strânse?

Eu și Emily Carey (Alicent Hightower) am devenit foarte apropiate. Ne-am cunoscut virtual înainte de serial, pentru că Alicent și Rhaenyra au o relație atât de importantă și transformarea acelei relații este un element cheie pentru povestea în ansamblu. Ne-am întâlnit și amândouă aveam aceleași sentimente legate de job.

Amândouă suntem tinere femei, amândouă lucrând la un serial de amploare care, în general, e construit în jurul bărbaților. Așa că am dezvoltat o relație foarte apropiată. O ador și, la fel ca Rhaenyra, vreau s-o protejez: e ca și cum ar fi sora mea mai mică.

milly alcock fabien frankel

Milly Alcock și Fabien Frankel.

Cum a fost filmarea pentru tine?

Ca să ofer ceva perspectivă, eu am mai lucrat doar la producții de televiziune din Australia. Deci a fost ca și cum cineva m-a luat din Australia și m-a aruncat în mijlocul oceanului fără o plută. A fost foarte Viața lui Pi, eram în derivă și halucinam și nu-mi venea să cred că totul e real, ce se întâmplă? Dar a fost incredibil. A fost prima oară când am filmat pe platouri. Prima oară când am avut catering la filmări.

Țin minte că în prima mea zi am vrut să-mi plătesc cafeaua de la ghereta cu cafea gratuită – în Australia aveam gratuit doar biscuiți și bomboane de mentă. Atât. Dar am adorat stilul de muncă și te adaptezi foarte rapid pentru că îți dai seama că asemenea precizie și grijă sunt necesare pentru a face dreptate poveștii pe care încerci s-o spui.

Pentru că lumea e atât de detaliată, le-a permis tuturor șefilor de departamente – fie că era vorba de costume, armuri, recuzită sau machiaj – , le-a oferit, timp și resurse pentru a lucra la detalii. Ăsta a fost un element esențial care a făcut Game of Thrones diferit de orice altceva și să sperăm că asta va face House of the Dragon de asemenea o minunăție. 

Ce fel de detalii te-au uimit?

Evident, pentru că serialul are loc în vremuri medievale, nu există electricitate, așa că totul este luminat de foc. Pentru că lumina de la foc se reflectă în podea, pentru ca podeaua să arate foarte bine, o spălau cu furtunul – pe toate, la interior, la exterior, în platouri – ca lumina să fie reflectată în cel mai bun mod posibil. Toate costumele mele și costumele tuturor, și toată broderia, sunt făcute de mână.

Chiar și felul în care o sabie pica în lumină sau felul în care gravurile de pe ea reflectau lumina – toate au trecut prin mai multe mâini pentru a arăta cât mai bine pe ecran. Da, totul e incredibil.

milly alcock 3

Rhaenyra este călăreț de dragoni. Cine este dragonul ei?

E Syrax. Miguel (Sapochnik) mi-a spus că bazează personalitățile fiecărui dragon pe atributele unui animal, ceea ce mi s-a părut foarte interesant. Syrax e bazat pe un vultur. Ceva important de înțeles este că în contextul lumii noastre, dragonul tău e ca un animal de companie. E ca un câine – și toată lumea are o relație cu câinele său.

Cred că suntem atrași de lucruri care ne seamănă. Și pentru a avea o relație apropiată, trebuie ca ființa respectivă să fie ca un suflet pereche. Ce a însemnat pentru mine dragonul în mod specific a fost că am interacționat cu un ecran albastru și l-am mângâiat de câteva ori. A fost cumva amuzant, dar arată bine!

Mulţumim HBO Max România şi Simonei Rădoi pentru amabilitatea cu care ne-au pus la dispoziţie acest interviu.

Casa Dragonului / House of the Dragon este disponibil acum pe HBO și pe platforma de streaming HBO Max.