Miercuri 5 aprilie, la Studiourile Castel Film a avut loc evenimentul de lansare a producţiei Django – serial filmat integral în România.

Focus Sat a organizat o vizionare în avanpremieră a primului episod din Django – una dintre cele mai mari producții internaționale TV filmate integral în România.

Invitaţii s-au putut plimba pe străzile unde fost filmat serialul, au putut fotografia somptuoasele decoruri, au văzut câteva trailere despre cum a fost filmată producţia şi au putut asista la recrearea unei secvenţe din serial cu cascadorii profesionişti ai Castel Film.

Apoi, invitaţii au fost poftiţi într-un decor inedit – o Biserică – unde a fost proiectat primul episod al serialului.

Nicholas Pinnock, una dintre vedetele serialului, a fost invitatul special al evenimentului, care, alături de Gabriel Spahiu ne-a introdus în poveste alături de echipa de producție, actori și cascadori, chiar în decorurile de filmare de la Castel Film Studios.

Vezi mai multe imagini de la eveniment pe pagina noastră de Facebook.

Din 24 aprilie, în premieră și în exclusivitate în România, serialul Django (2023), un western complet diferit de canoanele genului, va fi disponibil online în Aplicația Focus Sat și difuzat de Focus Sat TV, cu episoade în premieră în zilele de luni și joi de la 21:30.

O producție europeană de amploare filmată integral în țara noastră, povestea TV are la bază filmul omonim din 1966, un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului Franco Nero (care are un cameo în serial) și care l-a inspirat pe Quentin Tarantino să facă Django dezlănțuit / Django Unchained (2012).

Django este un western contemporan care pune într-o lumină nouă standardele acestui gen cinematografic printr-o distribuție cu nume sonore și o linie narativă în care personajul negativ este unul feminin.

Serialul spune povestea pistolarului Django (Matthias Schoenaerts, din The Danish Girl, Rust and bone și Amsterdam) care își caută neobosit fiica, Sarah (Lisa Vicari, din Dark). Aceasta este singura supraviețuitoare a masacrului familiei sale cu șapte ani în urmă. O descoperă în New Babylon, un oraș multi-etnic condus de vizionarul John Ellis (Nicholas Pinnock, din Captain America: First Avenger, For Life și Marcella).

Elizabeth Thurmann (Noomi Rapace, din adaptarea originală a trilogiei scandinave Millennium, Sherlock Holmes: A Game of Shadows și Prometheus), a.k.a. Doamna din Elmdale, este o puritană care vrea să șteargă comunitatea utopică de pe fața pământului. Așa că Django devine rapid un aliat al proscrișilor din New Babylon, iar confruntarea violentă care urmează amenință să scoată la iveală secrete adânc îngropate.

eveniment django 2

Serialul a fost filmat integral în România timp de 27 de săptămâni, în timpul pandemiei, ceea ce a îngreunat și mai mult producția. Printre provocările echipei s-au numărat deplasarea prin țară (uneori la distanțe de peste 400 de km, în doar 24 de ore), pregătirea și construcția decorurilor în 3-4 locuri în același timp și realizarea costumelor într-un ritm extrem de alert.

Din distribuție fac parte și actorii români: Mihai Sandu Gruia, Gabriel Spahiu, Bogdan Farcaș, Aida Economu, Claudiu Trandafir, Tiberiu Harsan și Cătălin Constantin Gheorghe.

Toate costumele personajelor principale au fost create special pentru acest serial, iar cele închiriate sau cumpărate au trecut prin procedee de patină realizate în întregime de echipa română. În plus, caii actorilor principali au fost aduși din Spania, iar restul de la diverse herghelii din Brașov și București.

Django a avut o echipă internațională din România, Marea Britanie, SUA, Canada, Belgia, Suedia, Germania, Franța, Italia, Ucraina și Croația. Iar rezultatul este cea mai complexă serie TV realizată în țara noastră, până acum!

eveniment django 3

Nicholas Pinnock alături de alţi câţiva actori români din distribuţie.

Serialul este o producţie CANAL+ şi Sky Studios, realizată de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franţa), în colaborare cu Odeon Fiction (Germania), StudioCanal (Franţa) şi Frame Film (Româ

nia).

Pe 24 aprilie, primele două episoade ale serialului Django vor intra în Biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat și vor putea fi vizionate oricând și de oriunde, de pe orice tip de dispozitiv smart.

Iubitorii serialelor europene pot explora Biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat în care vor descoperi universul captivant Canal+ Original. Cei care nu sunt clienți Focus Sat au posibilitatea să testeze gratuit timp de 7 zile Aplicația Focus Sat.

nicholas pinnock

Nicholas Pinnock și Emanuel Lăzărescu.