Mult asteptatul film de actiune al lui Matthew Vaughn ajunge in cinematografele din Romania din 13 februarie, fiind distribuit de Odeon Cineplex.

Avandu-i in distributie pe Colin Firth, Taron Egerton si Samuel L. Jackson, Kingsman: The Secret Service / Kingsman: Serviciul Secret este o comedie de actiune care cu siguranta ii va incanta pe fanii filmelor cu spioni.

Asa cum am spus si in titlul acestui articol, filmul ajunge in (aproape) toate cinematografele romanesti. Si aici am sa fac o mica paranteza pentru ca exista o situatie pe care nu o inteleg… din decembrie o seriei de filme destul de importante nu mai ruleaza in reteaua Cinema City, cea mai mare si importanta retea de cinematografe din Romania.

Dupa Exodus, Night at the Museum 3 si premiatul Birdman, acum se pare ca i-a venit randul si lui Kingsman sa nu poata fi vazut de cinefilii din Romania. Oare de ce? Nu mai doreste Cinema City sa aiba toate premierele importante? Isi permite oare sa piarda si alte filme din acest an? (ca sa nu mai vorbim ca pot fi acuzati si de reclama mincinoasa, trailerele unora dintre aceste filme ruland de ceva vreme inaintea altora difuzate in aceasta retea anuntand premiera lor si la ei).

Se observa ca toate filmele mentionate mai sus sunt distribuite de Odeon Cineplex, un distribuitor cu un potential mare la box-office si care in acest an are cateva titluri ce cu siguranta vor face incasari uriase (Fantastic Four, Hitman, Maze Runner 2, sau The Martian). 

Daca aceasta situatie foarte neplacuta va continua sunt curios ce va face Cinema City in 2016 cand va aparea Independence Day 2? Ca sa nu mai aduc vorba si de Avatar 2, 3 si 4 care si ele asteapta lansarea in anii viitori… O decizie extrem de proasta care priveaza o multime de cinefili de vizionarea unor filme mult asteptate. 

Inchei aici paranteza si revin la Kingsman, unde fanii seriei Star Wars vor avea si o surpriza: in rolul Dr. James Arnold il vor vedea pe Mark Hamill, interpretul lui Luke Skywalker.

Kingsman este al doilea film pe care Matthew Vaughn il realizeaza dupa o seriei de benzi desenate de Mark Millar. Primul a fost Kick-Ass (in 2010).

Prin Kingsman, Matthew Vaughn aduce un omagiu filmelor clasice cu spioni. Si o face bine! Filmul este amuzant, energic, captivant, si mai ales original! Va recomand o vizita la cinematografele care il vor difuza pentru ca sigur o sa va distrati!