Nedespartiti inca de la inceputul carierei lor in televiziune prezentatorii emisiunii matinale de la Antena 1, Razvan Simion si Dani Otil fac echipa pentru prima data pe marile ecrane si dubleaza doi diavoli extrem de haiosi in animatia Mune: Gardianul Lunii. 

Filmul are premiera in cinematografe pe 11 septembrie.

„Desi am mai facut dublaje de filme animate este prima oara cand punem voci pentru aceeasi animatie. E mai greu decat pare dar pentru ca am vrut toti, cel putin o data, sa ne transformam intr-un personaj de poveste am muncit cu mare placere.”, marturiseste amuzat Razvan.

Dani Otil completeaza: „Sunt la a doua experienta de acest gen. Prima oara am fost un hamster care se plimba intr-o bila. Recunosc ca de data asta am fost mai putin stresat si am invatat sa ma bucur de ce se intampla in studio. Mi s-a parut distractiv faptul ca Razvan este colegul meu malefic, iar eu sunt colegul care nu poate face rau nici macar unei flori”.

Mox, dublat de Razvan Simion, este un mic si indesat demon din lava plin de amaraciune. Adora sa faca rau altora, dar tot ce face pare stupid si inutil. Interpretat de Dani Otil, Spleen este mereu deprimat si se plange ca nu ii place sa fie personajul negativ. Iubeste natura si nu are niciun strop de rautate in vene. Destinul lui era sa fie spiridus, dar din nefericire s-a nascut demon.

Intr-un univers in care ziua si noaptea se afla sub atenta grija a unor gardieni legendari, Mune: Gardianul Lunii il aduce in rol principal pe Mune, un spiridus al noptii, ales sa devina Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. In ciuda unei staturi deloc impunatoare si a lipsei sale de experienta in coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie sa ghideze Luna in noapte si sa vegheze asupra Lumii Viselor.

Insa cand novicele si inocentul Mune pierde Luna din greseala, echilibrul planetei este in pericol, iar Soarele cade in mainile lui Necross, lordul lumii subterane si a ajutoarelor lui, demonii Mox si Spleen. Intreaga planeta se scufunda in intuneric. Alaturi de prietena lui, Glim si de gardianul soarelui, Sohone, Mune porneste in misiunea de recuperare a stralucitorului astru.

Alaturi de Razvan si Dani, printre vedetele care completeaza dublajul animatiei se numara: Dragos Bucur ca Mune, Delia Matache in rolul lui Glim, Dorian Popa ca Sohone, iar Vladimir Draghia in rolul lui Leeyoon. 

Din 11 septembrie, acestia dar si alte voci talentate vor aduce culoarea si aventura la cinema, odata cu premiera animatiei Mune: Gardianul Lunii / Mune, le Gardien de la Lune / Mune, Guardian of the Moon.

Un film distribuit de Freeman Entertainment.