Se pare ca cele mai noi vesti despre Alien: Covenant nu sunt tocmai imbucuratoare pentru fanii primului film.

Mai este putin pana cand Sir Ridley Scott va incepe filmarile la sequelul Alien: Covenant, continuarea istoriei din Prometheus (2012). 

Desi acest film are toate sansele sa lege evenimentele din Prometheus de cele din Alien (1979) se pare ca in film vom avea o absenta notabila: personajul interpretat de Noomi Rapace.

Scott si echipa Alien: Covenant se pregatesc sa inceapa filmarile peste cateva luni in Australia la acest mult asteptat sequel, dar se pare ca Noomi Rapace, care a jucat in primul film si este una dintre presonajele care a supravietuit din el, nu va aparea in cel de-al doilea… 

Ridley Scott a declarat pentru Yahoo Australia ca actrita suedeza nu isi va relua rolul si ca inca sunt in cautarea actorilor pentru rolurile principale.

Actrita de 36 de ani, care ne-a vizitat tara anul trecut (filmand aproape 5 luni la Bucuresti pentru filmul What Happened to Monday?), a interpretat-o pe Dr. Elizabeth Shaw, liderul echipei trimisa sa exploreze o planeta necunoscuta. La finalul filmului Prometheus, impreuna cu robotul David (Michael Fassbender), cauta sa gaseasca adevarul despre Ingineri, cei responsabili pentru crearea rasei umane. 

Vestea ca Noomi Rapace nu va aparea in Alien: Covenant este una destul de serioasa, desi de multe ori producatorii au declarat ca ea va avea un rol mai mic in sequel. Poate asta ar fi si explicatia pentru care actrita nu va reveni? Rolul ei era prea neinsemnat in partea a doua?

Potrivit ultimelor detalii aflate din diverse surse, Covenant se va petrece la 10 ani dupa evenimentele din Prometheus. Iar dupa cum stim deja, Shaw si androidul David pleaca intr-o nava spre o destinatie necunoscuta. Fara provizii, este foarte posibil ca Shaw sa nu poata supravietui prea mult, singurul despre care stim ca va avea o implicare importanta in acest sequel fiind David (Michael Fassbender).

In Alien: Covenant se pare ca va juca si Katherine Waterston (Inherent Vice, Sleeping with Other People, Fantastic Beasts and Where to Find Them), singura confirmata in distributie alaturi de Michael Fassbender.

Filmarile la Alien: Covenant vor incepe in curand in Australia. 

Lansarea filmului este prevazuta pentru 6 octombrie 2017. In Romania va fi adus de Odeon Cineplex.