In acest weekend isi face aparitia pe marile ecrane o noua comedie frantuzeasca.

Este vorba de Aterizare fortata! / Debarquement immediat! (sau daca doriti in engleza - Last Call for Nowhere).

Comedia este regizata de Philippe de Chauveron, autorul de acum 2 ani al altei comedii care s-a bucurat de succes si la noi in tara: Cu ce ti-am gresit noi, Doamne? / Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?.

Atunci, regizorul Philippe de Chauveron impreuna cu actorul Medi Sadoun au participat la premiera filmului din Romania, spre deliciul spectatorilor care au putut sa le adreseze cateva intrebari dupa proiectie.

Iata ca de acesta data, regizorul ne propune o noua comedie in care nu se respecta nici o regula, nici o minoritate nu este in siguranta si in care comicul de situatie si de limbaj vor binedispune spectatorii.

Politistul francez Jose Fernandez (Ary Abittan) mai are o singura extradare de efectuat inainte de mult asteptata promovare la sectia Antitero. Insa detinutul sau, Karzaoui Massoud (Medi Sadoun), victima unei erori judiciare, este confundat cu un potential terorist si urcat intr-un avion cu directia Kabul, Afganistan. 

Ceea ce incepe insa ca o calatorie de rutina pentru cei doi, ia o intorsatura nebuneasca atunci cand avionul lor aterizeaza in Malta, iar Karzaoui evadeaza…

Philippe de Chauveron ii reuneste pe doi din interpretii filmului precedent (Ary Abittan si Medi Sadoun) si ii pune sa faca echipa in aceasta noua aventura unde doua din problemele secolului nostru (migrantii si rasismul) dau tonul filmului.

Cu siguranta plusul major al acestei comedii este distributia. In special cei doi actori principali - Ary Abittan si Medi Sadoun care reusesc sa ajunga la inima spectatorilor prin mimica si lejeritatea cu care intra in pielea celor doua personaje simpatice. Cred ca cei doi s-au distrat de minune la filmari!

In plus, Medi Sadoun face din Karzaoui un personaj memorabil care va starni hohote de ras cu al sau accent inedit.

Filmul are ritm, umor din belsug iar peisaje exotice precum Malta si Lampedusa va vor face sa va doriti o vacanta cat mai repede, departe de zapada de la noi.

Chiar daca Aterizare fortata / Debarquement immediat! nu se ridica la nivelul filmului precedent al lui Philippe de Chauveron, eu zic ca merita sa va imbarcati in aceasta aventura frantuzeasca alaturi de Fernandez si Karzaoui. Distractia e garantata.

Aterizare fortata / Debarquement immediat! are premiera pe 13 ianuarie in cinematografe si este distribuit de Odeon Distribution.