Din 17 decembrie Spider-Man revine în cinematografele din România cu cea mai nouă aventură: No Way Home.

Finalul filmului precedent (Far From Home din 2019) a fost unul cu adevărat spectaculos și ne-a lăsat pe toți în suspans doi ani foarte lungi în care zvonurile și bârfele legate de noul film nu s-au oprit mai deloc.

Iată că în sfârșit a sosit clipa să vedem ce au născocit scenariștii Universului Marvel – și vă pot spune că acest film mi-a depășit cu mult așteptările!

Nu voi da spoilere, și vă încurajez să vedeți filmul dacă se poate în acest prim weekend de lansare, pentru a evita că cineva să vă strice experiența cinematografică spunându-vă diverse părți din el.

Odată cu No Way Home, Universul Cinematografic Marvel nu va mai fi la fel, iar limitele a ceea ce putem vedea pe marele ecran al cinematografului aproape că nu mai există.

În Far From Home, identitatea secretă a lui Spider-Man era dezvăluită lumii întregi căzând într-o cursă întinsă de Mysteryo, fiind acum urmărit de autorități pentru o crimă pe care nu a săvârșit-o.

Peter Parker, terorizat că identitatea sa a fost dezvăluită, îi cere o favoare lui Doctor Strange, iar acesta din urmă se dovedește mai puțin înțelept decât ne obișnuise în filmele anterioare, acceptând. 

Supereroii vor deschide astfel fără să vrea porţile Multiversului, făcând repede eforturi extraordinare pentru a găsi o cale de a repara greşeala făcută.

Spider-Man (Tom Holland) evoluează mult pe parcursul acestor trei filme ale seriei, transformându-se dintr-un puști devenit peste noapte supererou într-un adolescent care trebuie să-și asume consecințele faptelor sale.

Spider-Man: No Way Home este un rollercoaster de emoții, momente tensionate și întâlniri cu vechi dușmani. Printre ei, Dr. Otto Octavius (“Hello, Peter!”) – unul din villanii trilogiei originale ale lui Sam Raimi, dar si preferatul meu din lumea Spider-Man este pur si simplu magnific. Alfred Molina aduce un plus enorm acestui film și ne trimite înapoi în timp, acum aproape 20 de ani pe vremea când Spider-Man dobora recordul de încasări din primul weekend în întreaga lume.

Spider-Man: No Way Home ne dovedește că filmele cu supereroi au suflet, nu e vorba numai despre efectele speciale și costume, ci e vorba despre oameni obișnuiți, puși în situații extraordinare, din care cu ajutorul altora din jurul lor pot reuși să iasă învingători. Prezentul film le va dovedi tuturor că filmele Marvel au și suflet și poate îi va face și pe Martin Scorsese sau Ridley Scott să se răzgândească cu privire la filmele cu supereroi (deși totuși... nu prea cred… :-) )

Spider-Man: No Way Home are câte ceva pentru fiecare spectator: emoție, aventură, efecte speciale, un scenariu inedit, bad guys, good guys, personaje inedite dar și o coloană sonoră pe măsură, semnată Michael Giacchino

Filmul se joacă extrem de bine cu sentimentele spectatorilor și reușește să aducă lacrimi, emoție și ropot de aplauze de mai multe ori pe parcursul lui (ceea ce s-a și întâmplat la vizionarea la care am participat – nu am mai fost până acum la un film la care să se aplaude atât de mult pe parcursul lui – iar această reacție înseamnă un singur lucru: că cei de pe ecran au reușit să transmită emoțiile spectatorilor. Și dacă un film reușește acest lucru (și se întâmplă foarte rar), atunci acesta a câștigat 100% pariul cu publicul.

Regizorul Jon Watts își încheie această trilogie a sa (Homecoming / Far From Home / No Way Home) într-un mare fel, mulțumind prin spectacol, personaje și aventuri pe toți fanii Spider-Man care de mai bine de 20 de ani au așteptat un astfel de film, dar care la momentul respectiv nu putea fi făcut (în mare parte datorită tehnologiei ce nu permitea acest lucru).

Sentimentul pe care l-am avut la final este că vreau să-l mai văd o dată și că abia aștept să treacă cele 5-6 luni și filmul să se lanseze pe 4K UHD/ Blu-ray 3D și să-l cumpăr, întregindu-mi astfel colecția de filme Spider-Man în ultra hd/Blu--ray 3D pe care să le pot revedea oricând acasă.

Mergeți la cinema la Spider-Man: No Way Home și cu siguranță în acest film veți găsi câte ceva pentru fiecare generație de fani Spider-Man, mai vechi sau mai noi.

Spider-Man: No Way Home / Omul-Paianjen: Niciun drum spre casa rulează din 17 decembrie la cinema în 2D, 3D, IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos, distribuit de InterComFilm Distribution.