Regele Mihai: Drumul către casă

(2021)

Regele Mihai: Drumul către casă

Regia

Trevor Poots

Cu

Marcel Iures,

Gen

Documentar

Durata

44 minute

Sinopsis Regele Mihai: Drumul către casă

Aceasta este povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai. Un rege care l-a s fidat pe Hitler într-un moment de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a fi apoi detronat și exilat din patria sa de către comuniștii impuși de Stalin. Timp de 15 ani a fost un rege fără țară. Prins între marii protagoniști ai Războiului Rece, a fost abordat de către CIA care a încercat să îl atragă în operațiile secrete anti-comuniste din România și a fost spionat constant de agenții temutei Securități. Singur în exil, a continuat să fie vocea poporului său oprimat de dictatura comunistă și a sperat că va veni o zi în care se va putea întoarce acasă.
Pornind de la un interviu inedit cu Regele, și folosind un interviu exclusiv cu Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, analize ale istoricilor, precum și mărturii ale membrilor familiei regale și ale consilierilor apropiați, Regele
Mihai: Drumul către casă ne dezvăluie o poveste despre curaj, tenacitate și despre triumful speranței. O lecție de istorie absolut necesară.


Distributie Regele Mihai: Drumul către casă

Marcel Iures

Naratorul

Detalii tehnice Regele Mihai: Drumul către casă

Tara

Romania

Ecran

Normal (1.85:1)

Culori

Color & Alb-Negru

Distribuit in Romania de

Chainsaw Europe