Conform altui e-mail din cadrul Sony, desi de data aceasta autenticitatea lui nu este confirmata, Mark Zuckerberg ar fi incercat sa impiedice aparitia filmului The Social Network care descria viata lui si aparitia retelei de socializare Facebook creata de acesta. Acesta ar fi gasit filmul ca fiind neadevarat si dureros.

Intr-o sesiune recenta de intrebari la sediul Facebook din California, Zuckerberg a spus ca realitatea de a scrie un cod si de a crea un program nu este atat de captivanta asa ca filmul a trebuit sa exagereze multe aspecte. 

Unul din putinele lucruri pe care filmul le-a recreat conform realitatii au fost designul biroului lui si hainele pe care acesta le purta. In rest, dupa cum Zuckerberg declara, filmul a introdus in poveste niste detalii pe care acesta le-a numit dureroase.

De asemenea in scenariu aparea faptul ca protagonistul a fost inspirat sa creeze reteaua de socializare dupa ce s-ar fi despartit de prietena lui, lucru negat de Zuckerberg care considera ca studiourle nu au putut trece peste faptul ca cineva poate crea ceva doar pentru ca este pasionat.

La lansarea filmului, cand Mark spune povestea reala, multi oameni inclusiv echipa din Sillicon Valley au declarat ca personajul este apropiat de realitate si ca nu ar fi nicio problema cu filmul.

Desi nu putem sti adevarul din spatele acestor declaratii, a existat o nemultumire vizibila a creatorului Facebook fata de film si fata de acuratetea scenariului, acesta incercand chiar sa opreasca filmul de la a fi lansat.