În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe regizoarea şi scenarista Iulia Rugină.

Pe regizoarea și scenarista Iulia Rugină o urmărim încă de la primele scurtmetraje, pentru că ne-a plăcut felul ei de a transpune viața în imagini.

Chiar dacă nu a fost întotdeauna mulțumită de ceea ce i-a ieșit. 😊În episodul 44 de CineFAN.podcast, am povestit cu ea despre începuturile nu prea ușoare, despre cât de greu e să faci film românesc când nu ai susținerea statului și, evident, despre cel mai nou documentar al ei - Playback, care scoate la lumină poveștile discotecilor din anii '80. Și oamenii care le populau.

In plus, in acest episod avem o supriza pentru voi! Vom discuta despre serialul Sanctuarul / Sanctuary / Himmelsdalen (2019, 8 episoade) ce debutează pe 21 noiembrie la Focus Sat TV și este programat de marți (21 noiembrie) până joi (23 noiembrie), de la ora 21:30, în porții de 2 episoade.

Ultimele 2 episoade vor fi difuzate pe post pe 27 noiembrie, iar din 21 noiembrie serialul este disponibil și în aplicația Focus Sat. În primul episod Helena (Josefin Asplund) își vizitează sora geamănă – Siri (aceeași Josefin Asplund) – la un sanatoriu din Alpii italieni, unde aceasta vrea să scape de dependență. Când Siri face cu forța schimb cu ea și fuge din sanatoriu, Hel se trezește captivă aici. Iar pentru că locul nu e deloc un centru de recuperare idilic, evadarea trece pe plan secund și supraviețuirea devine primordială.

În acest thriller psihologic – care are la bază cartea omonimă, scrisă de Marie Hermanson (din 2011) – apare și actorul de origine română Marius Bizău - care a transmis cinefanilor un mesaj video exclusiv!

Vezi episodul aici: