Cofondatorul Elrond, cel mai cunoscut proiect de blockchain românesc, actualul MultiversX, pătrunde în lumea cinematografiei mondiale ca producător executiv al filmul The Pod Generation.

Un film despre o călătorie curajoasă către rolul de părinte într-o eră a tehnologiei avansate, în care descoperim că plățile se fac prin criptomoneda EGLD.  The Pod Generation, un film ce anunță un viitor nu foarte îndepărtat, rulează acum în cinematografe.

Inteligența artificială și așa numitele Nature Pods sunt omniprezente, iar New York-ul este suprapopulat și haotic.

The Pod Generation analizează relația dintre tehnologie, natură și societate. În această lume a viitorului, inteligența artificială face cafea, imprimă pâine prăjită, urmărește productivitatea și măsoară „indicele de fericire” al oamenilor. Vedem o societate îndrăgostită nebunește de tehnologie. Dar cu ce costuri? Nici măcar natura nu mai este naturală. Pentru accesul în „Nature Pods” (Capsulele Naturii) plătești cu EGLD ca să simți briza mării sau să-ți amintești cum e să respiri în mijlocul naturii.

Un science-fiction amuzant, sensibil, ce ne face să ne întrebăm care e oare limita între comoditatea adusă de tehnologia amețitoare, intruziunea ei în viețile noastre și comercializarea a tot ceea ce ne înconjoară. Un film profund, romantic, emoționant într-un viitor acaparat de AI.

Rachel și Alvy au discuții pe tema conceperii unui copil. Rachel este sedusă de tehnologia de ultimă generație care oferă o nouă modalitate de a avea un copil: într-un uter artificial, tip capsulă.

Rachel își dorește o sarcină purtată într-un uter artificial. Alvy, un botanist îndrăgostit de natură, preferă o sarcină naturală. Decizia lor nu este doar despre a alege o metodă de fertilizare convenabilă ci aduce în prim plan dileme și întrebări etice cruciale despre reproducerea umană și viitorul familiei.

Emilia Clarke este Rachel în The Pod Generation. Cunoscută ca "Mama Dragonilor" din seria HBO, Game Of Thrones, Emilia Clarke a obținut patru nominalizări la Premiile Emmy și trei nominalizări la Critics Choice pentru rolul Daenerys Targaryen.

Iar Alvy este Chiwetel Ejiofor, cunoscut publicului pentru rolul lui Solomon Northup din filmul 12 ani de sclavie / 12 Years a Slave, recompensat cu Oscar pentru cel mai bun film în anul 2014. Pentru acest rol, actorul a câștigat un premiu BAFTA și nominalizări la Premiile Oscar, Globul de Aur și SAG.

Beniamin Mincu a fondat și crescut Elrond, unul dintre cei mai importanți jucători din lumea blockchain. Compania a fost redenumită anul trecut MultiversX. În prezent, Elrond Network a devenit unul dintre cele mai urmărite proiecte hi-tech generate în România, în condiţiile în care lansarea noii tehnologii blockchain dezvoltate de compania locală, ce promite costuri mai mici şi performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Bitcoin sau Ethereum, ar putea revoluţiona întreaga industrie la nivel global.

The Pod Generation, în regia lui Sophie Barthes, a fost prezentată în premieră în cadrul Festivalului de Film de la Sundance. Descris de The Film Stage drept  "Un film ce poate anunța o lume viitoare”, The Pod Generation este un science-fiction în care descoperim cum inteligența artificială își face din ce în ce mai simțită prezența în societate.

Distribuit în România de Follow Art Distribution (Loving Vincent, McQueen, Military Wives, Blue Moon, Străjerii Deltei, Imaculat, Spre Nord, Falcon Lake, Tigru ), The Pod Generation este acum în cinematografele din țară