Weekend de vis, un film plin de umor, în regia lui Ovidiu Georgescu, va putea fi văzut în cinematografele din România, începând din 31 mai.

Pelicula oferă o perspectivă autentică și sensibilă asupra eforturilor unui cuplu de a-și împlini visul de a deveni părinți, într-o societate în care presiunea idealurilor de familie devine din ce în ce mai apăsătoare.

Alex și Maria, doi tineri corporatiști, planifică un copil. Dar asta nu e simplu, pentru că cei doi sunt striviți de joburi și de stresul zilnic. Preț de trei ani la rând, ei încearcă să procreeze în weekenduri ‚organizate’, care eșuează lamentabil. Disperați, angajează o mamă-surogat. Însă relația lor se deteriorează, ajung să divorțeze, iar mama purtătoare rămâne să gestioneze singură problema.

Cunoscut pentru lungmetrajele de ficţiune, 3 păzește, Ultimul zburător și Dirijorul tăcerilor și pentru filmele documentare, Oameni de aur, Învingătorii şi Memoria clipei, regizorul Ovidiu Georgescu declară: “În filmul meu independent Weekend de vis, doi tineri aflați la începutul carierelor și a experienței lor conjugale, au pe lista de ”activități”, printre multe altele, și aducerea pe lume a unui copil, care să le întregească familia și viețile. Doar că acest lucru se dovedește dificil spre imposibil, pentru că cei doi nu mai găsesc timp ca să-l conceapă, iar, din cauza stresului, sarcina nu este simplu de obținut. I-am urmărit în demersul lor de a deveni părinți timp de trei ani, consecutivi, cu accent pe 3 weekenduri ”de procreare”, pe care le pregătesc minuțios, și vă invit în cinematografe, începând cu 31 mai, să vedeţi ce se întâmplă, inclusiv în epilogul filmului dintr-un viitor... nu foarte îndepărtat.

​​În rolurile principale au fost distribuiți actorii Ioana Mărcoiu, actriță a teatrului Odeon, care se află la a doua colaborare cu regizorul Ovidiu Georgescu, după rolul din Dirijorul tăcerilor și Radu Micu, actor la Teatrul Excelsior din București, cunoscut publicului pentru rolul din serialul Netflix, Ascensiunea imperiilor: Otomanii.

Produs de Asociația Culturală Promissum, filmul este realizat după un scenariu scris de Ovidiu Georgescu şi Theo Herghelegiu.

Weekend de vis a fost un tur de forță. Un pariu licitat la mai multe “curse” și un test pe diferite niveluri, pentru noi toți. O aventură cinema mai plină de neprevăzut, eu, una, n-am trăit niciodată. A fost, cum s-ar zice, show-ul din spatele show-ului – spectaculos și plin de adrenalină”, spune co-scenarista Theo Herghelegiu.

Din echipa de producţie a filmului mai fac parte: Ovidiu Gyarmath - imagine, Cristina Paula Ana Barbu - scenografie şi costume, Petru Mărgineanu - muzica, Theodora Penciu - montaj si Marian Ioan Iacoban - sunet.

Distribuit de Promissum Production, Weekend de vis, ajunge din 31 mai în cinematografele din toată țara. 

Weekend de vis afis