Scurt metrajul Arta in regia lui Adrian Sitaru a fost selectionat in sectiunea Orizzonti din cadrul Festivalului International de Film de la Venetia, sectiune ce se centreaza pe promovarea si premierea celor mai inovative si avangardiste productii din industria cinematografica. 

Editia cu numarul 71 a prestigiosului eveniment se va desfasura in perioada 27 august - 6 septembrie 2014. 

Regizorul se intoarce la Venetia cu noul scurt metraj dupa ce, in 2008, filmul Pescuit sportiv a avut premiera mondiala in cadrul Venice Days.

Despre scenariul care ii poarta semnatura, Adrian Sitaru povesteste: "Arta este un film nascut din discutiile avute in timpul dezvoltarii scenariului de lung metraj Fixeur, despre o minora traficata sexual. Gandul ca va trebui sa cautam o fata de 14 ani pentru acest rol ne-a facut sa analizam mult mai atent ce inseamna abuz si cat de usor putem deveni abuzatori in numele cauzelor drepte, in numele jurnalismului de calitate sau al artei".

Arta este o productie 4 Proof Film, 100% independenta. 

Din distributie fac parte: Emanuel Parvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus si tanara Iulia Crisan. Imaginea este semnata de Adrian Silisteanu, montajul de Andrei Gorgan.