Dupa ce scena after credits a Days of Future Past ne-a pus pe jar anul acesta, iar apoi s-a anuntat ca, intr-adevar, vom avea parte de X-Men: Apocalypse, si chiar mai mult, facut de Singer, rolul personajului omonim a devenit unul dintre cele mai vanate ale momentului, precum si motiv de presupuneri, ipoteze si sperante din partea fanilor, vehiculandu-se nume ca Tom Hardy sau Idris Elba.

Cum se intampla insa de obicei, alegerea producatorilor a fost cu totul alta, si destul de neasteptata daca ne intrebati pe noi: interpretul lui En Sabah Nur este actorul Oscar Isaac, pe care l-am putut vedea anul trecut in Inside Llewyn Davis.

Isaac nu este insa strain nici de lumea geek - el a terminat de curand filmarile pentru Star Wars: The Force Awakens, care va aparea anul viitor. Nu se stie ce rol va juca in pelicula lui J.J. Abrams, dar nu ne-am supara sa fie unul negativ, sa vedem si noi cum ii sta.

Actiunea noului film are loc in 1983, la 20 de ani dupa primul X-Men din aceasta noua trilogie, First Class, si la 10 ani dupa Days of Future Past. De aceasta data, mutantii il au de infruntat pe cel mai de temut inamic al lor, Apocalypse.

Apocalypse, pe  numele sau real En Sabah Nur e un mutant nascut in urma cu 5000 de ani in Aqaba (astazi in Iordania), posibil unul dintre primii mutant aparuti vreodata. Datorita infatisarii sale (are pielea si  buzele de o culoare gri-albastruie), este abandonat imediat dupa nastere, dar gasit de un trib de oameni ai nisipurilor, care-l cresc pana cand sunt atacati de armata lui Kang the Conqueror. 

De aici, juramantul lui En Sabah Nur de a se razbuna, ceva revelatii extraterestre si, evident, o femeie frumoasa, duc incet-incet la personajul de astazi.

Trecand peste surpriza initiala, putem spune ca suntem destul de incantati de alegere. Ca sa fim complet sinceri, pentru noi, Cristopher Judge (Teal’c din franciza Stargate) ar fi fost varianta perfecta, insa nu ne putem plange prea tare deoarece ne place din ce in ce mai mult ideea. 

Odeon va lansa X-Men: Apocalypse pe 27 mai 2016.