Dupa ce scandalul Sony a inceput sa ia o intorsatura mai putin amuzanta si mult mai daunatoare decat cateva emailuri picante care includeau nume de vedete, avem azi o noua victima a scandalului si anume exact filmul care pare sa fie cauza atacul informatic. 

Este vorba despre The Interview / Interviul care aparent a fost anulat in totalitate. Filmul nu va ma fi distribuit nici macar prin serviciile de video on demand conform cinemablend.com.

Publicatia The Hollywood Reporter anunta ca Sony a confirmat faptul ca nu mai are planuri viitoare de a lansa The Interview

Atacul informatic asupra sitemelor interne Sony a pornit aparent de la anuntarea lansarii filmului care trateaza o tema incomoda si anume Coreea de Nord si conducatorul acesteia, Kim Jong-Un

Se pare ca Sony a primit si un ultimatum de la gruparea care a organizat atacul in care se vorbea de consecinte. Acestea au fost mai tarziu dezvaluite clar ca actiuni teroriste asupra locatiilor in care va avea loc lansarea.

Privind problema in ansamblu aceasta apare ca una deosebit de grava. In primul rand, nimeni nu stie daca aceasta decizie a fost luata de comun acord cu regizorii si actorii care erau implicati in proiect, de fapt este posibil ca situatia sa stea exact invers. Sony ar putea astfel pierde colaborari importante care ar fi putut duce in viitor la proiecte de film profitabile.

De asemenea este uimitor ca studiourile au renuntat la tot profitul potential din acest film si au decis pur si simplu sa-l lase balta odata ce a fost finalizat si gata de lansare. Toate acestea apar ca o cauza directa a actiunilor unei grupari de piraterie informatica despre care nici macar nu se stiau multe la inceput. 

Faptul ca Sony cedeaza in fata fenomenului impotriva caruia lupta alaturi de toate celelalte studiouri de film, este o lovitura grava de imagine.

O alta lovitura grava de imagine este cedarea in fata unei grupari teroriste, un lucru cu care nicio institutie, fie ea militara sau studio de film, nu se va putea mandri vreodata. 

Faptul ca in mod direct cateva amenintari ingradesc intr-un fel dreptul la a furniza informatie si de asemenea ingradesc si stabilesc o limita a subiectelor pentru filme ar fi un alt lucru grav cu care Sony va trebui sa se confrunte in viitor.

Studiourile Sony pot fi acuzate de asemenea si de incalcarea obligatiilor contractuale, inca un fapt in plus care ar scadea credibilitatea acestora.

Nu ne ramane decat sa urmarim in continuare efectele acestei decizii surprinzatoare si sa speram ca, poate, Sony va mai produce filme bune si in viitor.