Documentarul regizat de Alexander Nanau si produs de HBO si Strada Film, in co-productie cu Alexander Nanau Production, va fi prezent in sectiunea competitionala New Directors a celei de-a 61-a editii a Festivalului de Film de la San Sebastian. 

O poveste universala despre legaturi de familie si noi inceputuri, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto si surorile lui este un documentar observational de lung metraj, filmat vreme de 14 luni in cartierul Ferentari din Bucuresti si spune povestea a trei frati (Totonel, Ana si Andreea) nevoiti sa se impace cu lipsa mamei si sa se maturizeze inainte de vreme. 

Filmul prezinta copilaria atipica a celor trei si incercarile lor de a inlatura obstacolele din drumul catre o viata mai buna.

“Ma bucur ca Toto si surorile lui are premiera internationala intr-un festival de categorie A, dar mai mult decat atat, ca aceasta are loc intr-o sectiune rezervata de obicei filmelor de fictiune”, a declarat regizorul documentarului, Alexander Nanau.

Primul film documentar realizat in urma colaborarii dintre HBO si Alexander Nanau Production, in regia lui Alexander Nanau, Lumea vazuta de Ion B, a castigat Premiul EMMY® International la categoria Arts Programming in 2010. 

Toto si surorile lui a fost selectionat in cadrul sectiunii competitionale New Directors a celei de-a 61-a editii a Festivalului de Film de la San Sebastian, ce va avea loc in perioada 19 - 27 septembrie 2014.

Aceasta va reprezenta si premiera internationala a documentarului in calendarul festivalurilor de film. 

Filmul va avea premiera la HBO in luna decembrie a acestui an.

Toto si surorile lui este un proiect sprijinit de Uniunea Europeana, in parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities si OSF (Open Society Foundation). 

Filmul a participat in cadrul IDFA Pitching Forum (2011), Docu Rough Cut Boutique si Cinelink Sarajevo (2012) si este sprijinit printr-un grant de Sundance Institute Documentary Film Programs si a participat la Sundance Documentary Edit and Story Lab 2013.