Regizorul Valentin Hotea se intoarce pe platourile de filmare. De data aceasta va da motor pentru primul sau lung metraj, Roxanne (intitulat initial Roxanne by the Police).

Filmarile au debutat astazi, 12 septembrie, vor dura patru saptamani si se vor desfasura in locatii din Bucuresti si Sinaia.

Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu (Serban Pavlu), un barbat de 38 de ani caruia inca ii place sa mai copilareasca, isi imparte viata intre grafica pe calculator, o mama cu inceput de Alzheimer (Valeria Seciu) si Oana (Corina Moise), prietena lui, care inca spera ca el sa se implice pana la capat in relatia lor. Pentru Tavi totul se va complica insa din ziua in care se hotaraste sa-si ceara dosarul de la Securitate.

Din distributie fac parte actorii: Serban Pavlu, Diana Dumbrava, Mihai Calin, Adrian Vancica, Valeria Seciu, Anghel Damian.

Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean si Valentin Hotea, directorul de imagine va fi Alexandru Sterian.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC in 1995 si a regizat mai multe scurt metraje, printre care Unde mergi tu, mielule?, Si ce daca?, Meditatia, si doua documentare Dale Bucurestilor si Lucy Castle-Hotea.

Roxanne este o productie Hi Film in coproductie cu Abis Studio si Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea PHD Media si HBO Romania.