Actrita Ruxandra Sireteanu a murit marti dimineata, la ora 9,00, la Spitalul Sfanta Maria din Capitala, la varsta de 70 de ani, a declarat pentru Agerpres directoarea Teatrului Nottara, Marinela Tepus.

Sicriul cu trupul neinsufletit al artistei va fi depus la Teatrul Nottara, inmormantarea urmand sa aiba loc la Cimitirul Bellu, la o data ce va fi anuntata ulterior, a adaugat Tepus.

Ruxandra Sireteanu este fiica actorului Nicolae Sireteanu. Actrita a debutat la 9 ani pe scena Teatrului National din Bucuresti cu rolul Maia din Platon Krecet, in regia lui Alexandru Finti.

Dupa absolvirea Liceului Sf. Sava din Bucuresti, in 1961, a intrat la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale, la clasa profesorilor Ion Fintesteanu si Sanda Manu. In 1965, la examenul de absolvire, a jucat rolurile Tofana din Patima Rosie de Mihail Sorbul si Fata, Iubita, Nevasta din Omul care s-a transformat in caine de O. Dragun, regia Andrei Serban.

 

Din 1972 a jucat pe scena Teatrului Nottara. A fost profesoara la Universitatea Hyperion in perioadele 1992-1995 si 2005-2011.

In perioada 1992–1995, a fost profesoara la Facultatea de Teatru a Universitatii Hyperion din Bucuresti, iar din 1996 a facut dublaje la diverse filme de animatie, in Studiourile Ager Film. De asemenea, intre 1998 - 1999, Ruxandra Sireteanu a facut dublaj la serialul de televiziune Suflet de femeie.

Ultimele animatii in care poate fi ascultata vocea Ruxandrei Sireteanu sunt: Monsters University / Universitatea Monstrilor (Decan Hardscrabble), Turbo 3D (Kim Ly) si Croods 3D (Buni).