Festivalul International de Film Bucuresti (BIFF) prezinta, in fiecare an, in cadrul sectiunii necompetitive Panorama, cateva dintre cele mai titrate productii cinematografice recente. Iata primele titluri din selectia 2014:

 

Borgman (regia Alex van Warmerdam) a fost cea mai placuta surpriza din competitia oficiala a Festivalului de la Cannes 2013. Cel de-al 8-lea film de cinema al regizorului olandez a parut, in ochii criticii, ca un soi de remake la Funny Games, filtrat prin obiectivul unui Leos Carax. Borgman, prezentat la Bucuresti IFF prin amabilitatea distribuitorului Independenta Film, a mai fost selectionat la festivalurile de la Sarajevo, Toronto, Atena si Sitges, unde a si castigat Marele Premiu.

Alan Partridge: Alpha Papa (foto) (regia Declan Lowney) a fost considerat comedia verii in Anglia. Steve Coogan (proaspat premiat cu BAFTA pentru scenariul Philomenei) se intoarce la cultissimul personaj pe care l-a creat pentru BBC in anii 90, intr-o prima si decisiva aventura pe marele ecran. Cinic, suprarealist si satiric pana la sange, Alan Partridge: Alpha Papa a facut furori la festivalurile de la New York, Chicago si Rotterdam. Proiectie unica, in exclusivitate in Romania. A-ha!

Blind Detective (regia Johnnie To) este cel de-al 48-lea film al neobositului regizor hong-kongez (care zilele astea il termina pe cel de-al 50-lea) si a fost prezentat intr-un midnight screening la Cannes 2013. Combinatie improbabila de „serial thriller” si „slapstick comedy”, Blind Detective, in care superstarul Andy Lau face un nou rol antologic premiat, pe merit, la Sitges, a mai fost selectionat la Toronoto si Rio de Janeiro. Proiectie unica, in exclusivitate in Romania.

The Stone Roses: Made of Stone (regia Shane Meadows) este documentarul pe care regizorul britanic viseaza sa-l faca de ani buni. A reusit in 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte exceptionale de la Heaton Park. Impanat cu imagini de arhiva si bucati live care-i vor face sa sufere si mai tare pe fanii care-i asteptau la festivalul Summerwell de la Bucuresti, Made of Stone, care a avut premiera mondiala, bineinteles, la Manchester in 2013, este un must absolut pentru toti cei care au crescut fredonand I Wanna Be Adored. Proiectie unica, in exclusivitate in Romania.

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Bucuresti, care va avea loc intre 26 martie – 2 aprilie, se desfasoara cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al Institutului Cultural Roman, sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei.

Parteneri traditionali: Uniunea Cineastilor din Romania, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Taranului Roman, Asociatia Culturala Macondo, Independenta Film, Institut Francais de Bucarest si American Cultural Center.