La ora 19.00 va fi proiectat efervescentul Filth / Murdarie (regia Jon S. Baird), prima ecranizare dupa Irvine Welsh post-Trainspotting, care darama aplicat cam tot ce mai era de daramat in materie de tabu-uri si ordine – morala, corporala, politieneasca. Foarte probabil, rolul carierei pentru James McAvoy, premiat in 2013 la British Independent Film Awards.

Tot in cadrul competitiei va fi reluat, de la ora 21.00, la NCRR, Short Term 12, in regia lui Destin Cretton – premiul pentru cea mai buna actrita (Brie Larson) la Locarno 2013.

In cadrul sectiunii necompetitive Panorama, la Cinema Studio va rula, de la ora 17.00, Un camp in Anglia / A Field in England (Marea Britanie, 2013). Anul trecut, Excursionistii / Sightseers castiga premiul de scenariu la Bucuresti IFF. Anul acesta, Ben Wheatley, copilul teribil al cinema-ului britanic revine cu o sarja psihedelica absurd-halucinanta care sfideaza orice clasificari.

Alan Partridge: Alpha Papa (regia Declan Lowney), considerat comedia verii in Anglia, va fi reluat de la ora 19.00 la NCRR.

La danza de la realidad, primul film regizat de veteranul Alejandro Jodorowsky dupa o pauza de 23 de ani si lansat la Cannes 2013, in sectiunea Quinzaine des realisateurs, va rula in cadrul sectiunii Focus, la Cinema Studio, de la ora 21.00. Proiectia va avea loc in prezenta actorului Brontis Jodorowsky.

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung metraj, va avea loc in perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control si Institutul Cervantes.

Fiecare zi de festival se incheie cu petreceri in Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Va asteptam.

Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundatia Charta si se desfasoara cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Roman, al Pirmariei Municipiului Bucuresti si al Uniununii Cineastilor din Romania, sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei.