Peter Jackson, regizorul trilogiei Stapanul Inelelor / The Lord of the Rings si al filmelor Hobbitul / The Hobbit, a anuntat ieri pe pagina sa oficiala de Facebook ca ultimul film din seria The Hobbit va fi lansat cu un alt nume.

Intitulat initial The Hobbit: There and Back Again, Jackson a anuntat ieri ca titlul a fost schimbat in The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Distribuitorul filmelor, Warner Bros. a confirmat schimbarea titlului.

In franciza The Hobbit, batalia celor cinci armate de care se  aminteste in noul titlu este una intre multiple personaje ale francizei: creaturi, goblini, gnomi, elfi si oameni se lupta unii cu ceilalti.

Initial, fusesera planuite doar doua filme The Hobbit, al treilea fiind adaugat pe parcurs. Jackson a imprumutat personaje din franciza Lord of the Rings si a adaugat cateva povestiri originale.

Hobbitul: O calatorie neasteptata 3D / The Hobbit: An Unexpected Journey 3D, primul film The Hobbit, a fost un succes urias pentru producatori: 1 miliard $ incasari internationale. Sequelul, Hobbitul: Dezolarea lui Smaug 3D / The Hobbit: Desolation of Smaug 3D, a strans mai putin, dar tot a ajuns la o suma frumusica: 953 milioane $ la nivel international.

Jackson a mai dezvaluit ieri ca montajul la ultimul film este aproape gata si de asemenea sa ne asteptam in curand la o editie speciala extinsa a filmului Desolation of Smaug cu 25 minute in plus fata de cea lansata de curand pe DVD si Blu-ray. 

Asadar, parerea noastra este sa nu va grabiti sa cumparati editia normala a filmului lansata si la noi saptamana aceasta pe DVD si Blu-ray si sa asteptati extended cut-ul care va aparea probabil peste cateva luni.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (titlul romanesc probabil va fi Hobbitul: Batalia celor cinci armate – inca neconfirmat) va avea premiera in Romania pe 17 decembrie si va fi distribuit de Forum Film Romania.