Actorul britanic Bob Hoskins, cunoscut pentru rolurile din Who Framed Roger Rabbit, Mona Lisa, Hook, sau Brazil, precum si din zeci de filme clasice a murit la varsta de 71 de ani. Cauza mortii a fost o pneumonie combinata cu complicatii ale bolii Parkinson.

Hoskins s-a nascut in West Suffolk pe 26 octombrie 1942 si ca multi actori britanici si-a inceput cariera in teatru si televiziune in anii ‘70 inainte de a-si pune amprenta in filme devenite clasice precum The Long Good Friday si Mona Lisa precum si un rol memorabil in filmul lui Terry Gilliam - Brazil

Pentru Hoskins recunoasterea internationala a dobandit-o odata cu filmul lui Robert Zemeckis Who Framed Roger Rabbit in 1988, rol ce a condus spre altele la fel de apreciate: in Super Mario Bros. (interpretandu-l pe Mario) si in filmul lui Steven Spielberg, Hook in care l-a interpretat pe Piratul Smee. Hoskins si-a reluat rolul in miniseria din 2011 Neverland.

Desi aparitiile lui in ultima vreme au fost destul de putine, Hoskins a putut fi vazut intr-un rol memorabil de mafiot in filmul de actiune Unleashed cu Jet Li.

Ultima aparitie a sa a fost in rolul unui gnom in pelicula din 2012 Snow White and the Huntsman / Alba ca zapada si Razboinicul vanator. In acel an si-a anuntat si retragerea din lumea cinematografica, fiind diagnosticat cu boala Parkinson.

Hoskins era casatorit de 32 de ani cu Linda Banwell si avea patru copii din doua casnicii.