Focus Features a achizitionat drepturile de distributie pentru London Has Fallen, sequelul succesului din 2013 Olympus Has Fallen / Cod Rosu la Casa Alba

Gerard Butler va reveni in rolul agentului Mike Banning in aceasta continuare a carui scenariu este scris de Creighton Rothenberger & Katrin Benedikt si Christian Gudegast.

Filmul este produs de Gerard Butler, Alan Siegel, Mark Gill, si Matt O'Toole. Avi Lerner, Trevor Short, Boaz Davidson, John Thompson, Christine Crow, si directorul de la Focus Features, Peter Schlessel vor fi producatori executivi. Focus Features a anuntat ca premiera va avea loc pe 2 octombrie 2015.

Olympus Has Fallen / Cod Rosu la Casa Alba a fost lansat pe 22 martie 2013 de catre FilmDistrict, distribuitorul american condus de Peter Schlessel inainte ca acesta sa fie numit director la Focus Features

Filmul s-a bucurat de un succes neasteptat: incasari de 98.9 milioane $ in SUA. In total, la nivel international filmul strangand peste 161 mil. $ (cu un buget de “doar” 70 mil. $).

Schlessel a declarat: Olympus Has Fallen a surprins publicul, iar noi suntem foarte incantati sa putem ridica stacheta mai sus cu London Has Fallen, Gerard Butler intorcandu-se in rolul principal. Spectatorii pot sa se astepte la un alt film de actiune exceptional.”

Actiunea sequelului se va petrece la Londra, unde Prim Ministrul britanic moare in circumstante misterioase. Inmormantarea lui va fi un eveniment la care vor participa lideri din majoritatea tarilor. Dar ce va incepe ca cel mai protejat eveniment de pe Pamant, se va transforma rapid intr-un complot de asasinare a conducatorilor lumii si de a dezlantui un ingrozitor plan asupra viitorului (oare va fi si Romania pe acolo?...).

Numai trei oameni pot preveni dezastrul: Presedintele SUA, formidabilul sau sef al securitatii (Gerard Butler), si un agent britanic MI-6 care nu are incredere in nimeni.

Vom vedea daca acest sequel va avea succesul scontat de catre producatori…