HipTrip Travel Film Festival este primul festival din Romania dedicat filmelor de calatorie si va avea loc intre 23 si 25 mai 2104, la Cinema Union si Cinema Eforie.

Duminica, pe 25 mai, in incheierea HipTrip Travel Film Festival te asteapta o seara dedicata cinematografiei spaniole, la sala Eforie. Doua productii spaniole de succes, cu doua perspective regizorale si abordari diferite, ne vor purta intr-o calatorie in nordul Spaniei. 

De la orele 17:30, la cinema Eforie, va rula Obaba, in regia lui Montxo Armendariz - povestea lui Lourdes, care, la doar 23 de ani, porneste intr-o calatorie in nordul Spaniei, inarmata cu o camera video.

Tanara se opreste intr-un sat din regiunea Navarra, cu scopul de a reda realitatile zonei, ale oamenilor ce traiesc in Obaba, calatorie ce ajunge sa fie una de autocunoastere.

Filmul bazat pe romanul scriitorului Bernardo Atxaga, Obabakoak, a primit 10 nominalizari la premiile Goya in 2006, starnind reactii pozitive atat din partea criticilor, cat si a publicului spectator.

De la orele 20:00, ne luam la revedere cu o comedie actuala si colorata, Primos, care te va tine cu zambetul pe buze. Pelicula este una dintre cele mai personale productii ale regizorului Daniel Sanchez Arevalo si a fost nominalizata la doua categorii ale premiilor Goya. 

Filmul spune povestea lui Diego care, parasit de logodnica inainte de nunta, decide sa plece impreuna cu cei doi veri ai sai in oraselul unde obisnuiau sa-si petreaca vacantele de vara, la malul marii, in Comillas, Cantabria. Obiectivul principal este acela de a o recupera pe Martina, prima lui iubire. 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundatiei OVI. Cu o activitate de peste trei ani in proiecte culturale si educationale, Fundatia OVI doreste prin organizarea primului festival de film de calatorii din Romania sa promoveze si sa sustina industria filmului de travel si potentialul turistic romanesc. 

Pe langa cele doua proiectii, pe final de HipTrip Travel Film Festival ti-am pregatit si alte surprize pe care le poti descoperi in sala de cinema, pe pagina de Facebook a evenimentului (facebook.com/hiptrip) si pe hiptrip.ro.