Actorul Dorel Visan va deschide, pe data de 29 mai, noul program al ICR Londra, intitulat Poets to the Bone / Romanul s-a nascut poet, cu un eveniment dedicat lui Mihai Eminescu.

Inspirat de traditia marilor recitaluri de poezie, dar cuprinzand si alte tipuri de spectacole de mici dimensiuni, Poets to the Bone isi propune transformarea sediului din 1 Belgrave Square intr-un adevarat teatru ce sa ofere publicului romanesc si britanic in aceeasi masura posibilitatea de a se bucura de spectacole de foarte buna calitate, avand ca protagonisti importante personalitati artistice. 

Pe parcursul anului 2014 organizatorii si-au propus sa invite in cadrul celui mai nou program al ICR Londra mari actori romani precum Adela Marculescu, Ion Caramitru sau Mihai Malaimare.

In cadrul evenimentului inaugural, Dorel Visan va oferi publicului un emotionant parcurs prin opera eminesciana, punctat de notele subtile ale violoncelului lui George Pasca, intr-o fascinanta combinatie de poezie, teatru si muzica.

Recitalul lui Dorel Visan, intitulat Eminescu: om, geniu si sfant, este, in acelasi timp, turul de forta al unui mare actor, dar si o incercare, izvorata din iubire, de a apropia publicul secolului XXI de creatia eminesciana, o trecere in revista a „starilor” si varstelor lui Eminescu, un monolog despre creatie, cunoastere si autocunoastere.

Dorel Visan este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti actori romani de teatru si film, dar si un poet sensibil, autor al mai multor volume de versuri si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. 

Artistul a jucat peste 40 de roluri de teatru in toata tara, de la personajele lui Molière la Shakespeare si de la Marivaux la Buchner

El a aparut, de asemenea, in peste 50 de productii cinematografice romanesti si internationale, dintre care amintim peliculele Iacob (1988), in regia lui Mircea Daneliuc, Cel mai iubit dintre pamanteni (1993), in regia lui Serban Marinescu, si Senatorul melcilor (1995), in regia aceluiasi Mircea Daneliuc.

Violoncelistul roman George Pasca a studiat la Conservatorul de Muzica si Dans Trinity Laban din Londra cu Joely Koos si Susan Sheppard

Este detinatorul mai multor premii obținute in concursuri regionale, nationale si internationale, eforturile sale fiind sprijinite de diverse fundatii precum The Sidney Perry Foundation, The Raphael Summer Music Scholarship Trust si The Ofenheim Charitable Trust. 

In prezent, muzicianul este un interpret activ atat in Londra, cat si in Aradul natal, el urmand cursurile postuniversitare tot la Trinity Laban, unde aprofundeaza studiul violoncelului cu Naomi Butterworth.