ICR New York doreste sa prezinte atat publicului american, cat si comunitatii romanesti si armomanesti din Statele Unite ale Amercii filmul Nu sunt faimos, dar sunt aroman. In acest scop, se va organiza o serie de sase prezentari ale filmului, dupa cum urmeaza:

29 mai 2014 – Washington, Landmark’s E Street Cinema, ora 19,00

31 mai 2014  – Charlotte, CPCC Overcash Performing Arts Center, ora 17,00

4 iunie 2014  - New York, la sediul ICR New York, Sala Auditorium, ora 19,00

5 iunie 2014  - New York, Kaufman Astoria Regal Cinemas, ora 19,30

7 iunie 2014 – Fairfield, Ludlowe Middle School, ora 19,00

10 iunie 2014 - Los Angeles, RealD Theater, ora 20,00

Pelicula este regizata de Toma Enache, care interpreteaza si rolul principal masculin. Lica Gherghilescu-Tanasoca, director al Teatrului pentru Copii si Tineret din Constanta, si Teodora Garofil, actrita si cantareata, sunt actorii distribuiti in cele mai importante roluri. 

In SUA, echipa care va veni pentru premiera acestui film va fi formata din regizorul Toma Enache si actorii Lica Gherghilescu si Teodora Garofil.

Aceste evenimente reprezinta o oportunitate pentru promovarea filmului romanesc si punerea in valoare a comunitatii aromane, care sustine si cultura romana in spatiul nord-american. Promovarea acestui nou film face parte din seria de premiere cinematografice pe care ICR New York doreste sa le realizeze lunar.

In decembrie 2013, Nu sunt faimos, dar sunt aroman a fost nominalizat pentru Marele Premiu al Festivalului International de Film “Babel”, din Cagliari, Italia, desfasurat sub Inaltul Patronaj al Parlamentului European, unde a obtinut premiul Maestrale Unica, pentru cea mai buna reprezentatre a unei minoritati lingvistice intr-un film.

Acest film de lung metraj, primul vorbit in aromana din istoria cinematografiei mondiale, a fost foarte bine primit de publicul din Romania si a avut un profund impact emotional in diaspora. 

Nu sunt faimos, dar sunt aroman are o durata de 108 minute si este subtitrat in limbile engleza si romană.

In Nu sunt faimos, dar sunt aroman, personajul Toni Caramusat, un regizor de succes, e fascinat de ideea ca ar putea descoperi un al 13-lea adevar absolut despre aromani. Mitul ce sta la baza scenariului spune ca pastratoarea acestui adevar e Armanamea, ultima descendenta din neamul sau. Toni Caramusat se intalneste cu fete din intreaga lume, cu speranta ca soarta ii va scoate in cale si adevarul, si femeia la care viseaza. Le va gasi? Si daca da, cu ce pret?

Pagina oficiala a filmului: www.lasteaua.ro