Intr-un avant de originalitate si lipsiti fiind de orice alt subiect mai interesant, Sony Pictures Entertainment s-au aliat cu Marza Animation Planet in vederea transpunerii pe marile ecrane a unuia dintre cele mai memorabile si impresionante personaje create vreodata. 

Nu este vorba despre Raskolnikov al lui Dostoevsky, nici Atticus Finch din romanul lui Harper Lee, To Kill a Mockingbird, ci despre… ariciul Sonic.

Filmul, care va imbina elementele de animatie CG cu cele live-action, va fi produs de Neal H Moritz, Takeshi Ito si Mie Onishi, iar scenariul le va apartine lui Evan Susser si Van Robichaux

Se pare ca pelicula va fi intesata cu elemente regasite si in jocuri, aparand inclusiv inamicul cel mai de seama al lui Sonic, maleficul Dr. Eggman.

Si daca va intrebati de ce tocmai un film despre Sonic (pentru ca unul despre Mario s-a facut deja, probabil), ei bine, suntem siguri ca popularitatea seriei de jocuri a contribuit la asta: aproximativ 140 de milioane de jocuri au fost vandute, aducand valoarea francizei undeva la aproximativ un miliard de dolari.

Iar noi vom putea face din nou bancuri cu "ce e mic, albastru si alearga repede", ca alea cu strumpfii deveneau plictisitoare deja.