Stati linistiti, n-ati ratat nimic, filmul nu s-a lansat in secret acum 31 de ani (nici n-avea cum, personajul din titlu a aparut abia in 1986). 

1983 este anul in care se petrece actiunea urmatorului film din seria X-Men, X-Men Apocalypse, a carui data de lansare este 2016.

Astfel, actiunea are loc la 20 de ani dupa primul X-Men din aceasta noua trilogie, First Class, si la 10 ani dupa Days of Future Past, ceea ce inseamna ca eroii nostri favoriti, Erik si Charles au mai imbatranit un pic (si Charles, sa speram, a depasit perioada hippie), iar cei din echipa mai tanara, la randul lor, s-au maturizat.

Lucru care, de altfel, le prinde foarte bine avand in vedere ca il au de infruntat pe cel mai de temut inamic al lor, mutantul Apocalypse. Sa nu care cumva sa ziceti ca asta e spoiler, insusi titlul filmului e cat se poate de concludent.

Sper insa ca ati ramas pana dupa genericul de final la Days of Future Past, pentru ca altfel ati pierdut un mic spoiler. Unu plus patru, de fapt, dar sa trecem peste.

Apocalypse, pe  numele sau real En Sabah Nur e un mutant nascut in urma cu 5000 de ani in Aqaba (astazi in Iordania), posibil unul dintre primii mutant aparuti vreodata. Datorita infatisarii sale (are pielea si  buzele de o culoare albastruie), este abandonat imediat dupa nastere, dar gasit de un trib de oameni ai nisipurilor, care-l cresc pana cand sunt atacati de armata lui Kang the Conqueror. 

De aici, juramantul lui En Sabah Nur de a se razbuna, ceva revelatii extraterestre si, evident, o femeie frumoasa, duc incet-incet la personajul de astazi. 

Dar nu va spun mai multe. Mai e un pic pana-n 2016.