Actorul scotian Ewan McGregor si regizorul Philip Noyce (Salt, The Bone Collector) s-au alaturat proiectului care are in vedere adaptarea romanului lui Philip Roth, American Pastoral, roman a carui ecranizare se tot coace de vreo zece ani.

Romanul prezinta povestea vietii lui Swede Levov, fost atlet in liceu care duce o viata indestulata in Newark, New Jersey. Viata sa este data peste cap de manifestarile sociale petrecute in America anilor ‘60 si ‘70. 

Razboiul din Vietnam, rasismul, revolutia sexuala, contextul politic, toate astea duc la distrugerea aparentului calm care dominase pana atunci viata personajului.

Romanul a fost publicat in 1997 si a castigat premiul Pulitzer un an mai tarziu. In Romania, a fost publicat de Editura Polirom sub titlul Pastorala Americana.

De curand, McGregor a avut un rol mic in Urma scapa turma / A Million Ways To Die in the West. Daca va era dor de el, puteti rasufla linistiti: actorul are o multime de proiecte planificate pe viitor.  

Printre acestea se zvoneste ca ar fi si Porno, adaptarea romanului omonim de Irvine Welsh. Acesta este continuarea la Trainspotting, in a carui adaptare din 1996 (regia: Danny Boyle) a jucat si scotianul.