In bunul spirit al omului indragostit de filme clasice, mi se face pielea de gaina aproape de fiecare data cand aud de un potential remake al vreunuia dintre acestea, mai ales cand vine vorba de filme pe care le iubesc (daca face vreodata cineva un remake Casablanca, ii rup urechile!). 

Ma-ntelegeti de ce, in prima instanta, cand am auzit ca se face un nou film Ben Hur, reactia mea nu a fost tocmai una vesela, mai ales ca nu-mi puteam inchipui cine l-ar putea inlocui pe Charlton Heston.

Ei bine, tocmai inlocuitorul mi-a readus ceva incredere in proiect, pentru ca se zvoneste ca acesta este actorul britanic Tom Hiddleston

Hiddleston, in varsta de 33 de ani este, se pare, favoritul MGM si Paramount in cursa pentru rolul principal, iar eu una n-am nimic impotriva. Interpretul lui Loki este, dupa cum a dovedit atat pe scena cat si pe ecrane, un actor excelent, foarte sarmant si caruia nu ii e greu sa joace roluri diametral opuse.

Noua pelicula (despre care eu sper ca e mai degraba o noua adaptare a romanului lui Lew Wallace, decat un remake propriu-zis) va fi regizata de rusul Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch) si are ca data stabilita de lansare 26 februarie 2016. 

Scenariul a fost scris de Keith Clarke si revizuit apoi de John Ridley (12 Years a Slave, scenariu pentru care a castigat si un Oscar).

Hiddleston pare sa fie destul de ocupat: a incheiat filmarile la Crimson Peak (2015, r. Guillermo del Toro) si acum este pe platourile peliculei High Rise, despre care v-am vorbit in materiale anterioare, urmand ca apoi sa-l interpreteze pe Hank Williams in I Saw the Light (2015).