Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Timishort o are ca tara invitata anul acesta pe Islanda. 

Pe langa o selectie de scurt metraje recente produse pe insula nordica, Timishort va gazdui si o prezentare a festivalului Shorts&Docs din Reykjavík.

Sectiunea Focus on va prezenta activitatea cinematografica a regizorului britanic, stabilit la Paris, Antony Hickling. Selectia de scurt metraje semnate de apreciatul regizor cuprinde filmele Carnaval, Little Gay Boy, P.D. si QJ.

Carnaval este un scurt metraj experimental creat pentru lansarea cartii Carnaval de Manuel Blanc. Este este filmat in intregime in format Super 8.

Little Gay Boy consta din trei parti care spun povestea lui Jean-Christophe, o calatorie initiatica  de la nastere pana la re-nasterea finala. El este fiul unei prostituate, pe care o cunoastem foarte putin, si a unui tata absent. In adolescenta, JC experimenteaza cu sexualitatea sa si isi impinge limitele propriei identitati pana ce il cunoaste in cele din urma pe tatal pe care si l-a imaginat toata viata. 

Penduland intre fantezii violente si ireale, scopul lui JC este de a-si croi propriul drum, infruntand si invingand demonii trecutului sau. 

Filmul se apropie de performance art, dans, body art, text si poezie, cerand publicului sa ramana deschis catre un alt gen de experienta. 

Filmul foloseste modul traditional de a spune o poveste si un stil de filmare mai experimental pentru a-si transmite mesajul.

Q.J. este o reinterpretare a filmului clasic din 1927 al lui Carl Theodor Dreyer, Patimile Ioanei d'Arc. El exploreaza temele sexualitatii si opresiunii in cadrul unui context contemporan.

Scurt metrajul / poemul video PD incepe ca un omagiu adus cartii Derek Jarman’s Garden cu fotografii de Howard Sooley, si este filmat in intregime cu un telefon mobil.

Tot la Timishort veti putea urmari in cadrul sectiunii SHORT MATTERS! si turneul de scurt metraje al Academiei Europene de Film.

Ca in fiecare an, scoala de film invitata este UNATC din Bucuresti. Astfel, veti avea ocazia de a viziona pe marele ecran cele mai recente scurt metraje realizate de studentii renumitei scoli de film romanesti.

Festivalul International de Film Timishort este organizat de Asociatia Romana a Filmului Independent, cu suportul Primariei si al Consiliului Local Timisoara, in parteneriat cu Centrul Cultural German Timisoara, Ambasada Israelului la Bucuresti.

Pentru mai multe detalii urmariti www.timishort.ro sau https://www.facebook.com/timishort