Nu stiu cati dintre voi va amintiti de perioada aia gri de “oare Prometheus e prequel la Alien?”. Sunt aproape sigura ca pe undeva cineva a castigat bani buni (sau vreo statueta cu Regina Alien) pariind daca e asa sau nu. 

Prequel la Alien stabilindu-se ca e, subsemnata, entuziasmata nevoie mare, a asteptat tot filmul sa vada si ea un picior de xenomorf, o chestie, o maslina (masline nu erau, da’ era popcorn rasturnat pe jos). 

Si un pic de xenomorf am vazut, momentul meu preferat dintr-un film altfel dezamagitor.

Astfel, cand s-a anuntat ca se face Prometheus 2 (un sequel al unui prequel, wow), am sperat, evident, ca o sa vedem ceva mai mult din creaturile noastre preferate, blande si docile asa cum sunt ele. 

Ei bine, vorba englezului, in your face, pentru ca insusi Ridley Scott a declarat ca xenomorfii nu vor aparea in sequel, motivand ca dupa patru filme deja devenea oarecum plictisitor. De ce ai mai face atunci inca doua filme pe tema asta, nu inteleg, dar in fine.

Pana una alta, noi asteptam cu interes Blade Runner 2 fara replicanti, sequel la Gladiator fara gladiatori, si Thelma & Louise 2 fara Thelma si fara Louise. 

Prometheus 2 cel fara xenomorfi va aparea pe 4 martie 2016,cu Noomi Rapace si Michael Fassbender reluandu-si rolurile.