Cu totii ne amintim de primul film The Purge: Noaptea judecatii. Acesta a venit cu o idee interesanta si inedita pentru un film horror. 

Intr-o singura zi din an orice fel de criminalitate era permisa, deci si orice mod de a te razbuna. Plasat in vremuri utopice in Statele Unite, filmul arata actiunea din timpul noptii respective si pregatirile oamenilor pentru aceasta. 

Filmul a avut parte de laude dar si de critici. Unii l-au considerat un film ce nu merita a fi vazut pe cand altii erau fascinati de ideile noi dezvoltate in scenariu. Recunosc ca ideea filmului mi-a placut foarte mult, desi nu l-am considerat atat de spectaculos. 

The Purge: Anarchy a mutat actiunea in strada. Filmul nu mai avea parte de atmosfera claustrofobica dintr-un imobil. Protagonistii erau total expusi furiei umane ancestrale si fiecare seaman al lor era un pericol mortal. Anarchy a fost mult mai dinamic si poate chiar putin mai grafic decat primul The Purge.

Se pare ca mai avem de asteptat pana la The Purge 3, Universal anuntand data de lansare la 1 iulie 2016…

Actorul Michael K. Williams, care in al doilea film a jucat rolul unui avocat care se opunea organizarii zilei fatidice, spune ca se pregatesc lucruri mari pentru personajul jucat de el. 

Regizorul James DeMonaco se va intoarce si pentru The Purge 3 si intr-un interviu pentru publicatia Digital Spy declara ca vrea sa se ocupe in urmatorul film de evenimentele care au avut loc la prima organizare a zilei crimei fara frontiere dar si de oponentii organizarii unui astfel de eveniment.

Speram ca cel de-al treilea film se va intoarce cu obisnuita parte de originalitate a ideilor dar si a scenariului si desigur cu scenele de actiune sangeroasa caracteristice pentru genul gore horror.