The Associated Press anunta azi ca la un eveniment organizat de catre New Zealand Screen Advisory Board unde a participat si regizorul James Cameron, acesta a dezvaluit ca data de premiera a urmatorului film al seriei Avatar a fost amanata un an, din decembrie 2016 in decembrie 2017.

“Exista o complexitate in a face ca povestea sa functioneze de-a lungul a trei filme, o complexitate pe care nu o ai atunci cand faci un film de sine statator” spune Cameron.

“In acest moment scriem scenariile pentru trei filme simultan. Si am facut acest lucru pentru ca totul sa se desfasoare fara cusur de-a lungul celor trei filme. Nu facem unul, dupa care altul si iar altul. Le gandim pe toate trei de la inceput, realizand toate creaturile si locatiile.”

Cameron a mai spus ca nu si-a schimbat planurile de a filma toate cele trei filme in acelasi timp si sa le lanseze la diferenta de un an unul fata de celalalt.

“Am fost probabil putin prea ambitiosi cu acest proiect” a mai declarat Cameron pentru 3news. “Mi-au trebuit sase luni pentru a scrie primul scenariu, iar acum facem trei in acelasi timp.”

Avandu-i in distributie pe Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang si Sigourney Weaver, Avatar 2, 3, si 4 vor fi produse de Cameron si Jon Landau prin compania lor Lightstorm Entertainment. 

Sequelurile sunt in acest moment scrise de Cameron alaturi de Rick Jaffa si Amanda Silver, Josh Friedman, si Shane Salerno

Primul Avatar din 2009 este in acest moment cel mai de succes film din toate timpurile avand incasate aproape 3 miliarde de dolari la box-office-ul international.

In Romania, Avatar 2, 3 si 4 vor fi aduse de Odeon Cineplex.

Voi ce credeti? Urmatoarele filme vor fi la fel de bine primite de public?