Pentru prima data in istoria sa, Festivalul de la Cannes a numit nu unul, ci doi cineasti pentru a prezida juriul din acest an. Regizorii Joel si Ethan Coen intra asadar in istoria festivalului si vor prezida cea de-a 68-a editie a acestuia.

Cineastii Joel si Ethan Coen au acceptat invitatia Presedintelui Festivalului de la Cannes, Pierre Lescure si al Producatorului Delegat Thierry Frémaux pentru a participa la aceasta noua editie a festivalului in calitate de presedinti ai juriului.

“Asteptam cu nerabdare sa revenim la Cannes in acest an”, au declarat Joel si Ethan Coen de pe platourile de filmare ale noului lor film, Hail Caesar! in care apar George Clooney, Christophe Lambert, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Josh Brolin si Channing Tatum

“Ne bucuram ca de fiecare data ca putem vedea filme din intreaga lume. Cannes-ul este un festival care a fost important pentru noi inca de la inceputul carierei noastre. Sa fim Presedinti ai juriului este o onoare speciala, avand in vedere ca pana acum nu am fost Presedintii nimanui. Vom emite decrete la timpul potrivit”.

In 2015 se implinesc 120 de ani de la inventarea cinematografului de catre fratii Lumière, si festivalul de la Cannes are placuta placere de a recunoaste prin intermediul fratilor Coen, munca tuturor “fratilor din cinema” care de la Louis si Auguste Lumière, au imbogatit istoria filmului.

Festivalul a premiat de-a lungul sau munca a numerosi frati din lumea filmului: Joel si Ethan Coen au castigat Palme d’or-ul in 1991, Paolo si Vittorio Taviani l-au primit in 1976, iar Jean-Pierre si Luc Dardenne in 1998 si in 2005.

Festivalul de la Cannes se va desfasura intre 13 si 24 mai 2015. Componenta juriului si selectia oficiala vor fi anuntate la mijlocul lunii aprilie.