Dupa ce i-a fost data unda verde sequelului in noiembrie 2014, iata ca acum incep sa apara si primele semne ca productia este pe cale sa inceapa la filmul regizat de Roland Emmerich Independence Day 2

The Wrap anunta ca lui Liam Hemsworth (The Hunger Games, The Expendables 2) i-a fost deja oferit un rol principal.

Programat sa aiba premiera pe 24 iunie 2016 (la exact 20 de ani de la primul film), Independence Day 2 va intra in productie in luna mai a acestui an. Scenariul a fost rescris de curand de Carter Blanchard (cunoscut pentru scurt metrajul din 2009 G vs E). 

Versiuni preliminare ale scenariului au fost scrise de Emmerich si Dean Devlin, iar apoi de James Vanderbilt

Will Smith nu va reveni in acest sequel (el avand alte treburi mai importante sa-si ruineze cariera cu filme de genul After Earth sau Focus). In schimb, Jeff Goldblum si Bill Pullman vor reveni in rolurile din primul film, David Levinson si Presedintele Thomas J. Whitmore.

Hemsworth va aparea in curand in filmul By Way of Helena regizat de Kieran Darcy-Smith, in care va juca alaturi de Woody Harrelson si William Hurt. Va urma apoi un rol alaturi de Kate Winslet si Sarah Snook in The Dressmaker regizat de Jocelyn Moorhouse.

Pe 20 noiembrie il vom putea vedea si in ultimul film al seriei Jocurile Foamei - The Hunger Games: Mockingjay – Part 2.

Independence Day a fost lansat pe 3 iulie 1996 si a avut niste incasari impresionante: peste 817 milioane $ la nivel international. Emmerich va produce sequelul impreuna cu Devlin si Harald Kloser.

Independence Day 2 va fi distribuit in Romania de Odeon Cineplex.