Mai sunt doar cateva zile pana la premiera Chappie in Romania.

De la regizorul District 9 si Elysium, Chappie aduce pe marile ecrane povestea unei lumi ce se afla sub controlul politistilor androizi robotizati. Oamenii nu se pot intelege cu ei, nu pot negocia nimic, pentru ca robotii sunt atotputernici,” explica regizorul Blomkamp.

Desi intregul oras se afla sub asa zisa “protectie” a androizilor politisti, ia fiinta o creatura cu totul diferita de cercetasi - Chappie, primul robot care poate avea propriile ganduri si sentimente. Chappie a fost si el politist android, dar dupa ce a fost rapit, el a fost programat pentru cu totul alte scopuri.  

In film, Blomkamp spune povestea unei minti tinere si usor influentabile - robotul Chappie - care cade prada unor influente contradictorii. “Chappie este atras in lumea interlopa din Johannesburg si in plus, e crescut de doi parinti diferiti – unul bun si unul rau,” explica Blomkamp. Chappie este prins la mijloc, intre doua forte puternice – iar cand aceste doua forte se confrunta, intregul oras e pus in pericol.

Sharlto Copley in rolul lui Chappie

Rolul titular al lui Chappie – un cercetas caruia i se da constiinta prin intermediul inteligentei artificiale – este interpretat de Sharlto Copley (Maleficent, District 9, The A-Team, Elysium, Oldboy). Copley si-a jucat rolul in mod obisnuit, in fata camerei de filmat, dand replica celorlalte personaje. Aceasta i-a permis lui Chappie sa se simta ca un personaj real si autentic, iar celorlalti actori sa-si intregeasca personajele. 

Ulterior, in faza de post-productie, Blomkamp a lucrat impreuna cu expertii de la VFX facility Image Engine pentru a-l aduce la viata pe Chappie, suprapunandu-l pe robotul Chappie peste corpul si miscarile lui Copley. Asadar robotul a fost creat dupa chipul si miscarile lui Copley. Felul in care reactiona Copley era transferat intru totul la robot – de la miscarile pe care le facea si pana la felul in care statea sau isi misca urechile.

In multe filme cu personaje create pe calculator (personaje CG),  realizatorii opteaza sa-i filmeze pe actorii reali in timp ce isi dau replica si se adreseaza unui punct fix. Apoi inlocuiesc acel punct fix, cu un personaj CG. Aceasta nu s-a intamplat insa si in Chappie.

Crearea lui Chappie

Preocuparile lui Blomkamp pentru crearea lui Chappie au inceput cu mai mult de zece ani in urma. Ca tanar regizor si creator de efecte vizuale, Blomkamp a creat un sir de false reclame, doar ca sa le demonstreze agentilor/producatorilor de ce este capabil sa produca. 

“Ma jucam cand am facut proiectul acestui robot, in 2003, in programul Lightwave,” explica el. “Era influentat de programele si animatia japoneza;  nu ma mai ocup de animatie sau de romanele grafice, dar vroiam ca filmul meu sa pastreze acest aer bizar de reclama. Am vrut ca Chappie sa semene in principal cu acest prim robot pe care l-am creat.”

In rolurile principale ii regasim pe Sharlto Copley, Dev Patel, si Jose Pablo Cantillo, secondati de Hugh Jackman si Sigourney Weaver.

Chappie va putea fi vizionat din 6 martie in toate cinematografele din Romania, distribuit de InterComFilm Distribution.