CINE-RITM lanseaza apelul pentru inscrieri, adresat studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, inrolati in momentul inscrierii in cadrul studiilor cinematografice sau muzicale. 

CINE-RITM este primul program academic romanesc care creeaza echipe de tineri cineasti si compozitori, in vederea realizarii de filme cu muzica originala si a experimentarii audio-vizuale. 

Initiat de catre Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, programul faciliteaza, pe parcursul unui an academic, realizarea de scurt metraje cu muzica originala.

Cei interesati sunt rugati sa trimita la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pana la data de 10 aprilie 2015:

- CV care sa includa filmografie (pentru regizori)/ Portofoliu muzical (pentru compozitori)

- Proiect de film care va fi dezvoltat in cadrul CINE-RITM (pentru regizori) / detalierea unui experiment muzical, care ar putea fi explorat intr-un scurt-metraj (pentru compozitori)

- Scrisoare de motivatie

Toti participantii din selectia oficiala se bucura, pe parcursul unui an academic, de sprijin inter-institutional neconditionat, de indrumare si de promovarea proiectelor rezultate la nivel national si international. Lista celor interesati de ateliere ca observatori este deschisa, de asemenea. 

Programul se desfasoara pe parcursul unui an academic si consta in trei ateliere principale de lucru pe proiect, insotite de numeroase intalniri intermediare informale precum round tables, dezbateri individuale ale proiectelor, work-in-progress si consultari online. 

Dupa primele doua ateliere, consacrate alcatuirii echipelor si dezvoltarii de scenariu, tuturor participantilor li se confera o perioada de 3-5 luni pentru pre-productia, productia si post-productia completa a proiectelor de scurt-metraj cu muzica originala. 

La final, filmele dezvoltate in cadrul Cine-Ritm vor avea premiera in cadrul Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit, urmand sa isi urmeze parcursul festivalier. 

In perioadele intermediare atelierelor, CINE-RITM va initia periodic discutii, masterclass-uri, workshop-uri si seminarii conduse de profesionisti in domeniu, care isi propun sa exploreze rolul muzicii originale in film, aspecte ale ritmului audio-vizual si sound design-ului precum si proiecte transmedia cu o dimensiune puternic sonora.

CINE-RITM isi propune sa devina o platforma activa pentru promovarea muzicii originale de film si pentru interrelationarea profesionistilor din domenii artistice audio-vizuale, in vederea crearii unor colaborari inter-disciplinare calitative. 

Programul nu percepe, pe durata anului de lucru, nicio taxa de inscriere, facilitand tuturor studentilor si masteranzilor indrumare a lucrului in echipa neconditionata si acces la resursele academice de care dispun ambele universitati de profil.

Prima editie a reunit in cadrul selectiei tineri compozitori, din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, precum Irina Vesa, Alexandru Sima, Paul Isaila, Alexandru Mihalcea, Diana Vulcu, Ionut Teodorescu, Sebastian Androne, Bogdana Popa, Corina Alexandra Tirziman, Lidia Ciubuc

Printre tinerii cineasti selectati in cadrul primei editii s-au numarat studenti si masteranzi ai Facultatii de Film – Tudor Botezatu, Sebastian Mihailescu, Goran Mihailov, Alexandru Mironescu, Eduard Cristian Dragan, Andrei Rautu, Alina Bogdan

Prima editie a facilitat finalizarea a cinci scurt metraje cu muzica originala. 

Mai multe despre profilul fiecarui participant selectat sub egida CINE-RITM Young Hope, portofoliul artistic actual si proiectul dezvoltat in cadrul CINE-RITM se pot regasi pe blog-ul oficial al programului: http://cineritm.tumblr.com/

Programul este initiat si facilitat de catre Ioana Mischie (UNATC) si Catalin Cretu (UNMB). 

Ioana Mischie este scenarist, creator transmedia si doctorand in cadrul UNATC, contribuitor in cadrul Departamentului de Parteneriate si Initiative Internationale al Facultatilor de Film si Teatru. 

Catalin Cretu este compozitor, artist multimedia, cercetator stiintific dr. la Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia al UNMB.

Puteti afla mai multe despre program aici:

Blog: http://cineritm.tumblr.com/

Facebook: https://www.facebook.com/CINERITM

Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.