ARTVIVA anunta startul celui de-al treilea Film TEEP!

Adresa unde puteti trimite aplicatiile este: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cine sunt?

Film TEEP este un program de training pentru co-productii organizat de ARTVIVA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Scop

Scopul lor este sa ofere participantilor un cadru de lucru international pentru dezvoltarea proiectelor de lung metraj de fictiune, creand si construind o retea profesionala in regiunea est-europeana. Astfel, ei doresc sa incurajeze colaborarile audiovizuale intre tari, indiferent daca acestea sunt sau nu state membre ale Uniunii Europene.

Cum se poate aplica?

Profesionistii, echipe de lucru scenaristi si producatori, care detin un proiect de lung metraj fictiune si doresc sa participe pot descarca formularul de aplicatie de pe site sau il pot solicita pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Va rugam sa va asigurati ca toate sectiunile sunt completate. Toate documentele, inclusiv cele cu propunerea de proiect, trebuie redactate in limba engleza si trimise pe email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Proiectele selectate vor fi anuntate in data de 15 mai 2015.

Criterii de selectie

Proiectele vor fi selectate pe baza urmatoarelor criterii:

- calitatea si originalitatea propunerii

- potentialul de co-productie internationala

- potentialul de productie si viabilitatea comerciala

- experienta anterioara a participantilor si abilitatea de a colabora eficient

Program

Film TEEP va incepe cu un seminar tinut la Bucuresti in iunie 2015, urmat de cursuri online.

Metodologie

Cursul va aduce impreuna 12 proiecte de film de lungmetraj fictiune selectate ca echipe de scenarist / regizor si producator.

Trainingul va fi tinut in limba engleza de o echipa cu o bogata experienta internationala. Echipa de traineri este formata din: Patrice Vivancos (sef lucrari training, trainer productie si finantare), David Pope (Leading Script Tutor), Catherine Linstrum (trainer scenaristica), Anatoli Edward Regintovski (trainer scenaristica), Tiina Lokk (promovare), Mary Kate O’Flanagan (Scene Development), Phillip Bergson (casting), George Christopoulos (muzica si sunet), Dr. Dirk Poppendieck trainer probleme legale, drepturi de autor). Pentru detalii si CV-uri accesati adresa www.artviva.ro.

Sesiunile seminarului vor include cursuri individuale, cursuri de grup si sesiuni in plen, fiind astfel concepute pentru a implica o cat mai mare colaborare. Se va urmari ca fiecarui proiect sa-si imbunatateasca continutul creativ si sa-si mareasca potentialul international astfel incat scenariul sa poata fi dezvoltat cu sanse reale de succes pe piata de film internationala.

Pe parcursul evenimentului, cele 12 echipe selectionate vor avea ocazia sa se intalneasca si sa discute proiectele lor si cu cineasti romani premiati.

Premii

La sfarsitul programului, cele mai bune doua proiecte ca potential vor fi premiate cu participare la Mannheim Meeting Place – piata de co-productie de la Festivalul International de Film de la Mannheim Heidelberg  (noiembrie 2015 – www.iffmh.de/en ) sau la When East Meets West la Festivalul International de Film de la Trieste  (ianuarie 2016 - http://www.wemw.it/).

Taxa de participare

Costul cursului este de 110 euro / persoana pentru proiectele selectate.

Nu exista taxa de aplicare.

Participanti straini (din afara Romaniei)

Film TEEP ofera cazare libera pentru participantii straini. Costurile de calatorie trebuie acoperite individual.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.artviva.ro.

Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.