Clorofilm face o surpriza cinefililor si aduce in cinematografe filmul Violette, povestea adevarata a prieteniei dintre Violette Leduc si Simone de Beauvoir intr-un film regizat de Martin Provost (Seraphine, Tortilla y cinema).

Nascuta in afara casatoriei la inceputul secolului trecut, saraca si neiubita, Violette Leduc (Emmanuelle Devos) o intalneste pe Simone de Beauvoir (Sandrine Kiberlain) in Saint-Germaindes-Prés-ul postbelic. O relatie intensa care tine o viata se dezvolta intre cele doua autoare, bazata pe cautarea lui Violette de a se elibera prin scris si pe convingerea lui Simone ca are in mana destinul unei scriitoare extraordinare.

“Cu cat am descoperit mai multe despre ea, cu atat am fost mai profund miscat de ce se ascundea in sinea ei, de fragilitate si durere, in timp ce figura publica scandaloasa, flamboaianta – dupa ce a devenit celebra in '60 - m-a interesat mult mai putin; era doar o fatada. Am vrut sa ma apropii de adevarata Violette, care este in cautarea dragostei si se retrage intr-o mare singuratate pentru a scrie” marturiseste regizorul Martin Provost despre personajul central al filmului sau.

Violette a castigat Mentiunea Speciala pentru actrita Emmanuelle Devos la Haifa IFF 2013 si Premiul Magritte pentru cea mai buna co-productie la Premiile Magritte 2015 din Belgia. Deasemenea, filmul a facut parte din selectia oficiala Tortonto 2013.

Presa internationala despre Violette:

„Atat de convingator, chiar palpitant, in reprezentarile sale sincere ale voracitatii sexuale feminine, ale egoismului profesional si variantelor incalcite ale complexului Electra, incat e usor sa ignori intriga dezlanata si inconstanta.” Los Angeles Times.

„Desi are un inceput necizelat, aceasta este o drama de epoca frumos croita si interpretata.” The Hollywood Reporter.

„Acesta nu este un film biografic in sens traditional, ci o analiza tulburatoare, profunda si empatica a unei artiste a carei sexualitate sta la baza operelor ei si care a fost neinfricata in confruntarea durerii si a realitatii de a fi femeie. Iti taie respiratia. ” TIFF.

„Un film biografic patrunzator care-ti staruie in minte.” France Magazine.

„Scriitoarea feminista simbolica, Violette Leduc, ofera un film biografic pe masura vietii ei complexe si a muncii ei in Violette.” Variety.

Violette va putea fi vazut in cinematografele din Romania din 15 mai, distribuit de Clorofilm.